بررسی شاخص های رشد هوشمند شهری با تاکید بر شاخص های اجتماعی- اقتصادی با استفاده از روش آنتروپی شانون ،مدل ویکور و GIS) مطالعه موردی مناطق چهارگانه ارومیه(
محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,118
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF03_145
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از 10 شاخص از جنبه های مختلف اجتماعی و اقتصادی به تحلیل فضاییالگوی رشد هوشمند مناطق چهارگانه شهر ارومیه پرداخته است که در این راستا از مدل آنتروپی شانون جهت وزندهی شاخص ها، ازمدل تصمیم گیری چندمعیار ویکور جهت رتبه بندی و در آخر از (GIS) جهت سطح بندی مناطق استفاده گردیده است. نتایج حاصلهبیانگر این است که؛ منطقه یک شهرداری ارومیه با کسب امتیاز (0) در مدل ویکور، بهترین ساختار از لحاظ شاخص های اجتماعی واقتصادی، را در میان مناطق شهر ارومیه داراست (برخوردار)، منطقه دو و سه با امتیاز، به ترتیب 6507 / 0 ، 2661 / 0 در رتبه دوم (نیمهبرخوردار) و در آخر منطقه چهار با امتیاز (1) در رتبه سوم قرار گرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده بین مناطق چهارگانه شهرارومیه از لحاظ شاخص های منتخب یکسان نبوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین نظم فر
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
علی رضا محمدی
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
احمد اسمعیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گرایش آمایش شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :