سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: NCWC02_302
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 799
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تأثیر تغییرات تراکم پوشش گیاهی بر روند رواناب و رسوب سالانه حوضه آبخیز هروی در استان آذربایجان شرقی
چکیده مقاله:
تغییرات پوشش گیاهی یکی از عوامل مهم در تغییر جریان هیدرولوژیک، فرسایش و انهدام تنوع زیستی حوضه آبخیز میباشد؛ لذا مطالعه این تغییرات و اثر آنها بر الگوی رواناب و رسوب در جهت برنامه ریزی محیطی و مدیریت حوضه آبخیز بسیار ضروری است. در تحقیق حاضر، نقشه های تراکم پوشش گیاهی از سال ١٩٧٦ تا ٢٠١٠ با استفاده از شاخص نرمال شده تفاضلی پوشش گیاهی (NDVI) استخراج و تأثیر تغییرات آن بر روابط بارش-رواناب و رواناب- رسوب سالانه حوضه آبخیز هروی در استان آذربایجان شرقی از طریق شیب روند منحنی های جرم مضاعف در چهار دوره زمانی مختلف (دوره های 1976-1970، 1989-1977، 2000-1990و 2010-2001) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور چهار تصویر ماهواره لندست شامل MSS سال 1976، TM سال 1989، ETM+ سال های 2000 و 2010 مورد استفاده قرار گرفت. به طور کلی نتایج NDVI کاهش تراکم پوشش گیاهی را در طول زمان گزارش نمود. همچنین، نتایج نشان داد که به غیر از دوره 1989-1977، در تمامی دوره ها شیب روند منحنی های جرم مضاعف بارش رواناب و رواناب-رسوب سالانه نسبت به دوره قبل از خود افزایش یافته است. نتایج اولیه حاصل از نقشه های تراکم NDVI نیز حاکی از افزایش اراضی فاقد پوشش گیاهی از ١٩٧٦ تا ٢٠١٠ ، به استثنای دوره 1989-1976 می باشد و این نتایج با تغییرات جمعیت در حوضه آبخیز مطابقت داشته و در واقع بررسی روند تغییرات جمعیت روستاهای واقع در حوضه آبخیز هروی نشان داد که تغییرات جمعیت با تغییرات NDVI مطابق بوده و شیب روند منحنی های جرم مضاعف مورد بررسی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCWC02_302 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/305849/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:وحیدی، محمدجواد و جعفرزاده، علی اصغر و میرعباسی نجف آبادی، رسول،1393،تأثیر تغییرات تراکم پوشش گیاهی بر روند رواناب و رسوب سالانه حوضه آبخیز هروی در استان آذربایجان شرقی،دومین همایش ملی بحران آب (تغییر اقلیم، آب و محیط زیست)،شهرکرد،https://civilica.com/doc/305849
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، وحیدی، محمدجواد؛ علی اصغر جعفرزاده و رسول میرعباسی نجف آبادی)
برای بار دوم به بعد: (1393، وحیدی؛ جعفرزاده و میرعباسی نجف آبادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- بینام، 1390. دفتر نیروی کار، جمعیت و سرشماری. تاریخچه اطلاعات ...
- بینام، 1390. گزارش تفصیلی برنامهریزی و توسعه روستایی استان آذربایجانشرقی، ...
- محمدزاده اصل، _ 1389. بررسی تغییر کاربری اراضی تالاب قره ...
- Ramankutty N, Foley JA and Olejniczak NJ, 2002. People on ...
- Xie Y, Sha Z and Yu M, 2008. Remote sensing ...
- Zaho WW, Fu BJ, Meng QH, Zhang QJ and Zhang ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد سنجش از دور در مطالعه شواهد تغییر اقلیم
- تأثیر تغییر اقلیم در رواناب ناشی از ذوب برف مطالعه موردی:(حوضه آبریز شهرچای ارومیه)
- بررسی و مقایسه پیشبینی رواناب در مدل هیدرولوژیکی SWAT با استفاده از سری داده های هواشناسی ایستگاهی و شبکه بندی شده در ایران
- شاخص های تغییر اقلیم و قدرت کشورها
- تعیین الگوی کشت بهینه محصولات کشاورزی با استفاده از تلفیق مدل SWAT و الگوریتم جستجوی هارمونی (HARMONY SEARCH)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- احداث سدهای خاکی راهکاری برای جلوگیری ازاتلاف و بهینه سازی و ارتقای بهره وری از منابع آب سطحی برای گسترش فعالیتهای کشاورزی (مطالعه موردی استان زنجان)
- استفاده از پلیمر فرا جاذب آبPR 3005 A جهت موفقیت برنامه های آبیاری در مناطق خشک و نیمه خشک
- نگرشی بر اسراف و ضایع نمودن منابع آب کشور در مراحل تولید و مصرف محصولات کشاورزی
- نگرشی دوباره بر پژوهشهای بازده آبیاری در جمهوری اسلامی ایران
- مدیریت تقاضای منابع آب در کشور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- مدیریت منابع و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش معدن و صنایع معدنی ایران (بخش اول)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه نحوه واگذاری اموال، تاسیسات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تاسیسات آب و فاضلاب»
- بررسی تاریخی صنعت آب و مسائل حقوقی آن
- اصلاحات نهادی به منظور ارتقای ظرفیت سیستم حکمرانی آب برای انطباق با شرایط جدید آبی (۲)
- آسیب شناسی حوزه قانونگذاری ایران از منظر سازوکارهای تاثیرگذار بر منابع آب (۱)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.