آنالیز و مقایسه برخی از ترکیبات مغذی سه گونه میگوی انتخاب شده از خلیج فارس

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,075

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1755

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

میگو دارای ویژگی های تغذیه ای و ارگانولپتیکی منحصر به فردی می باشد. میگوها منبع غذائی خوبی برای تأمین پروتئین هستند، دارای کالری و چربی کم بوده و یک غذای سالم به شمار می روند. پروتئین موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسیدآمینه های لازم جهت رشد است. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به خصوص فسفر و آهن دارد که به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است. میگوها در کل دارای چربی کمی هستند. اسیدهای چرب امگا 3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامت مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند. این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی مؤثر واقع شوند. بطور کلی، داشتن اسیدهای آمینه و اسید های چرب ضروری، میزان پروتئین بالا و مواد معدنی مغذی باعث شده است تا تحقیقات متعددی روی این محصول با ارزشانجام گیرد. بنابراین هدف این تحقیق، بررسی ویژگی هایتغذیه ای و مقایسه آنها در سه گونه مختلف از میگوهای خلیج فارس به منظور معرفی این محصول با ارزش و استفاده از آن در برنامه های غذایی می باشد. در این تحقیق، سه گونه میگوی مختلف از خلیج فارس انتخاب شدند که این میگوها شامل: میگوهای صورتی (Peanaeus sewisulcatus)، سفید (Metapenaeus affinis) و میگوی شیشه ای از خانواده ی شاه میگو ((Panalirus homareus) بودند. آنالیز و مقایسه برخی از ترکیبات شیمیایی این میگوها از قبیل پروتئین، چربی، کربوهیدرات، خاکستر و رطوبت با استفاده از روش های استاندارد انجام پذیرفت. نتایج حاصل از بررسی ه ا نشان داد که مقایسه ی میزان پروتئین، چربی و خاکستر نمونه های اندازه گیری شده دارای اختلاف معنی داری (P<0/05) بودند. بطوری که میگوی شیشه ای (شاه میگو) مقادیر پروتئین و چربی بیشتری داشته (به ترتیب 34/39 درصد و 1/04 درصد) ولی میزان خاکستر در میگوی صورتی نسبت به سایر گونه ها دارای بیشترین مقدار (2/92 درصد) بود. همچنین میزان کربوهیدرات میگوی سفید در مقایسه با دو میگوی صورتی و شیشه ای (شاه میگو) بیشتر (1/60 درصد) بود. با توجه به میزان بالای پروتئین و میزان خاکستر در میگو که می تواند دلیلی برای وجود اسیدهای آمینه ضرری و همچنین غنی بودن از مواد معدنی ضروری برای بدن باشد، این محصول می تواند به عنوان یک ماده غذایی مغذی برای مصرف و فرآوری در کارخانجات مواد غذایی توصیه شود.

کلیدواژه ها:

میگو ، ویژگی های تغذیه ای ، پروتئین ، مواد معدنی ، خلیج فارس

نویسندگان

بهرام فتحی آچاچلوئی

استادیار ع لوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

علی آبرومند

گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

کاظم علیرضالو

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضوی شیرازی، ح.، 1380. (تکنولوژی فرآورده های دریایی) علم فرآوری، ...
  • AOAC, 1995. Official methods of analysis .Association of of cial ...
  • Conner, W.E., Neuringer, M. and Reisbick, S., 1992. Essential fatty ...
  • Ferdose, A., and Hossain, M.B. 2011. Nutritional value of wild, ...
  • Hanan, A.T, Madlen, M.H., and Hanaa, M.S. 2009. Residues of ...
  • Vijayan, K. and Diwan, A.D., 1996. FIuctuations in Ca, Mg ...
  • نمایش کامل مراجع