تاثیر سطوح مختلف ویتامین E بر شاخص پراکسیداسیون چربی گوشت و فراسنجههای بیوشیمیایی سرم در بلدرچین ژاپنی
محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 915
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA05_095
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390
چکیده مقاله:
به منظور بررسی سطوح مختلف ویتامین E بر میزان مالوندیآلدهید گوشت و برخی فاکتورهای خونی در بلدرچین ژاپنی، آزمایشی با استفاده از 240 قطعه بلدرچین، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف ویتامین 18) E ، 90 و 180 میلیگرم) بودند. بلدرچینها به مدت 42 روز پرورش داده شدند. در پایان دوره از هر واحد آزمایشی دو عدد بلدرچین انتخاب شده و خونگیری صورت پذیرفت و مقادیر تریگلیسرید و کلسترول سرم با استفاده از کیتهای تجاری پارس آزمون اندازهگیری شدند. پس از کشتار و تفکیک لاشه، عضله سینه بلدرچینها جدا شده و در دمای 20 - درجه سانتیگراد فریز شدند. مقدار مالوندیآلدهید تولید شده در گوشت سینه، به عنوان شاخص پراکسیداسیون در سه بازه زمانی، زمان کشتار، 90 و 180 روز فریز، اندازهگیری شد. نتایج نشان داد غلظت تریگلیسرید و کلسترول سرم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت ولی مقدار مالوندیآلدهید در تیمار 180 پیپیام ویتامین E نسبت به تیمار 18 پیپیام کاهش معنیداری داشت ( 05 / P<0 ). با افزایش زمان ذخیرهی گوشت، مقدار مالوندیآلدهید افزایش یافت ( 05 / P<0 ). از نتایج این تحقیق چنین استنتاج میشود که میتوان با افزودن سطوح بالاتر آنتیاکسیدانها به جیره طیور، پایداری اکسیداتیو، مدت زمان نگهداری و کیفیت گوشت را بهبود بخشید
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حجت صنوبرکلانی
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی
محمود شمس شرق
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
بهروز دستار
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید زره داران
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :