اثر همزیستی قارچی Trichodermavirens و Piriformosporaindica به همراه باکتری Rahnellaaquatilis بر رشد ریشه و اندام هوایی عدس (Lens culinaris)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 486

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA04_188

تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1398

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر قارچ های Trichodermavirens و Piriformasporaindica همراه با باکتری حل کننده فسفات Rahnellaquatilis بر صفات رویشی گیاه چه عدس (.Lens culinarisL) آزمایشی در پاییز 1393 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تحت شرایط گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو سطح باکتری حل کننده فسفات شامل بدون باکتری و کاربرد باکتری (Rahnellaaquatilis) و چهار سطح تلقیح قارچی (عدم تلقیح، تلقیح با قارچ (Trichorermavire (Tv، تلقیح با قارچ Pi)Piriformosporaindica) و تلقیح همزمان دو قارچ) بود. نتایج حاکی از آن بود که صفات وزن اندام های رویشی در سطح کاربرد باکتری همراه با تلقیح قارچ Pi و تریکودرما و تلقیح همزمان (Tv+Pi)، نسبت به شاهد افزایش نشان داد. همچنین در حضور باکتری وزن خشک برگ و کل بوته نسبت به عدم کاربرد باکتری (به ترتیب 20 و 15 درصد) نسبت به شاهد افزایش یافت. در شرایط عدم کاربرد باکتری تلقیح با قارچ P. indica و تلقیح همزمان (Tv+Pi) وزن خشک ساقه به ترتیب 40 و 24 درصد نسبت به عدم تلقیح بیشتر شد. در مجموع، نتایج بیانگر اثر مثبت همزیستی های قارچی و باکتریایی و بویژه قارچ اندوفیت P.indica بر صفات رویشی گیاه عدس در مراحل اولیه رشد بود.

نویسندگان

مطهره شکریان زینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

همت اله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یاسر یعقوبیان

دانشجوی دکتری زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

سیده حدیثه بهاری ساروی

دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود