سال انتشار: 1397
محل انتشار: پنجمین همایش ملی زعفران
کد COI مقاله: SAFFRON05_088
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 368
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی میزان فراوانی رنگ های مصنوعی در زعفران شهر مشهد از روش کروماتوگرافی لایه نازک در سال 1397
چکیده مقاله:
مقدمه: رنگهای خوراکی، گروهی از افزودنی ها هستند که بهصورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه میشوند. رنگها میتوانند منجر به ایجاد عوارض وخیمی از جمله آسم، تضعیف سیستم ایمنی، سرطان، آلرژی، رتینوپاتی و اختلالات کبدی در بدن انسان شوند. هدف از این مطالعه، تعیین میزان فراوانی رنگهای مصنوعی موجود در زعفران شهر مشهد با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک میباشد.روش کار: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی بوده که به روش مقطعی در سال 1397 در شهر مشهد انجام شده است. تعداد 200 نمونه از انواع مختلف زعفران که شامل رشته ای بریده، رشته ای درجه1، رشته های درجه2، رشته های درجه 3 به طور تصادفی نمونهبرداری شد و پس از استخراج رنگ با اسیدفرمیک و تخلیص با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرمافزار Excel مورد آنالیز توصیفی قرار گرفتند.نتایج: تعداد 98 نمونه (%49) فاقد رنگ بودند که از این میان تعداد 33 نمونه (%16,5) حاوی رنگ مصنوعی غیرمجاز خوراکی، تعداد 42 نمونه (%21) حاوی رنگهای مجاز خوراکی و تعداد 27 نمونه (%13,5) نیز حاوی رنگ مجاز و غیرمجاز به صورت همزمان بودند.نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن میزان رنگهای استفاده شده در زعفران شهر مشهد، ارتقاء سطح آگاهی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این مواد به منظور کاهش تولید، مصرف و پیشگیری از عوارض آن ها ضروری میباشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا SAFFRON05_088 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/830666/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ذکاییان، سحر و کوکبی، حدیثه و مصطفوی، سیداحسان و مصطفوی، سیدحسام،1397،بررسی میزان فراوانی رنگ های مصنوعی در زعفران شهر مشهد از روش کروماتوگرافی لایه نازک در سال 1397،پنجمین همایش ملی زعفران،تربت حیدریه،https://civilica.com/doc/830666
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، ذکاییان، سحر؛ حدیثه کوکبی و سیداحسان مصطفوی و سیدحسام مصطفوی)
برای بار دوم به بعد: (1397، ذکاییان؛ کوکبی و مصطفوی و مصطفوی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی میزان اسیدیته، پراکسید و رنگ های مصنوعی زولبیا و بامیه ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی استان اذربایجان غربی
- تشخیص زعفران و تارترازین به عنوان رنگ غذایی با استفاده از روش های رنگ سنجی و اسپکتروفتومتری
- بررسی وجود رنگ مصنوعی در عصاره آبی زعفران رستوران های استان قزوین در سال 1387
- بررسی و مقایسه نبات تولیدی شهرستان مشهد با استاندارد موجود در سال 1391
- شناسایی رنگ های مصنوعی خوراکی به روش کروماتوگرافی لایه نازک
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- اثر تیمارهای مختلف کودی و الگوهای مختلف کشت بر اجزاء عملکرد دانه ریحان و سورگوم در کشت مخلوط
- ارزیابی توان تولید ریحان و سورگوم علوفه ای در سیستم کشت مخلوط افزایشی
- اثرغنی سازی عنصر روی بر برخی صفات مرفولوژیکی جوانه چیا
- بررسی اثر عنصر روی بر میزان رنگیزه های فتوسنتزی جوانه چیا
- گیاهان دارویی موثر در رفع عوارض آلودگی هوا از نگاه طب سنتی ایرانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.