سال انتشار: 1388
محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
کد COI مقاله: NCEH12_203
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 2,812
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی وجود رنگ مصنوعی در عصاره آبی زعفران رستوران های استان قزوین در سال 1387
چکیده مقاله:
زعفران چاشنی بسیار گرانبهایی است که از کلاله های خشک گل کروکاس سیتواس بدست می آید. حدود 150 الی 200 کلاله برای بدست آوردن یک گرم چاشنی لازم است . اجزای اصلی زعفران شامل پیکروکروسین، سافر انال و کروسین ها هستند که به ترتیب مسئول مزه، بو و رنگ زعفران است و ارزش زعفران با این سه جزء آلی تعیین می شود . از آنجاءیکه زعفرانیکی از گیاهان بومی کشورمان است و محصول گران قیمتی میباشد به شیوه های مختلف توسط افراد سود جو مورد تقلب قرار می گیرد از جمله ا فزودن رنگهای مصنوعی به زعفران جهت افزایش قدرت رنگ دهی زعفران .به دلیل مضر بودن رنگهای مصنوعی افزودن آن ها به مواد غذایی دارای محدودیتهایی در نوع و مقدار میباشد که طبق استاندارد ملی ایران رنگهای مجاز مصنوعی شامل کینولین، سانستیلو، آزروبین، پونسینوچهارآر، قر مز آلورارد و رنگهای آبی ایندیگوتین و برلیانت بلو است . زعفرانیک رنگدانه طبیعی است و نباید هیچیک از رنگهای مجاز و غیر مجاز به آن افزوده شود. روش تحقیق : در این تحقیق عصاره آبی زعفران رستورانهای استان قزوین در سال 87 مورد بررسی قرار گرفته است و با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک TLC و اسپکتروفتومتری نوری نوع رنگ تشخیص داده شده است. از 124 نمونه ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی قزوین 40/32% آن فاقد رنگ مصنوعی بوده است و 37/09 % آن دارای رنگ مصنوعی تارترازین و 15/32% آن سانست یلو و 6/45 % آن مخلوطی از رنگهای سانست یلو و تارترازین و 0/8% آن دارای رنگ مصنوعی کینولین بوده است. با توجه به آمار ارائه شده بیش از نیمی از نمونه ها (50/68%) دارای رنگ مصنوعی است بیشترین رنگ مصنوعی که استفاده شده است رنگ تارترازین است 43/55% . افزودن هیچیک از رنگهای مصنوعی به عصاره آبی زعفران ویا استفاده از آن به جای زعفران در رستوران ها مجاز نیست . مخصوصا رنگ تارترازین که طبق استاندارد ملی ایران جزء رنگ های مصنوعی غیر مجاز است . این پژوهش لزوم کنترل بیشتر رستورانها و آگاه کردن آنها از رستوران ها و آگاه کردن آن ها از رنگ های مصنوعی را نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCEH12_203 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/82385/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جلیله وند، فاطمه و رحیمی نیارکی، اعظم و صادقی نیارکی، علی و هادیزاده صفاری، ربابه،1388،بررسی وجود رنگ مصنوعی در عصاره آبی زعفران رستوران های استان قزوین در سال 1387،دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط،تهران،https://civilica.com/doc/82385
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، جلیله وند، فاطمه؛ اعظم رحیمی نیارکی و علی صادقی نیارکی و ربابه هادیزاده صفاری)
برای بار دوم به بعد: (1388، جلیله وند؛ رحیمی نیارکی و صادقی نیارکی و هادیزاده صفاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- ع. زرگری، گیاهان دارویی، جلد چهارم، انتشارات دانشگاه تهران، 1372. ...
- استاندارد ملی شماره 740، رنگ های مجاز خوراکی، تجدید نظر ...
- استاندارد ملی شماره 259-2 زعفران - روش های آزمون، سال ...
- استاندارد ملی شماره 2634 رنگ های افزودنی قطرانی در مواد ...
- ویدا پروانه، کنترل کیفی و آزمایشهای شیمیایی مواد غذایی، انتشارات ...
- S. R. Sampathu, S. Shivashankar, Y. S. Lewis :Critical Reviews ...
- P. A. Tarantilis, A. Beljebbar, M. Manfait, M. Polissiou _ ...
- P. A. Tarantilis, M. Polissiou, M. Manfait ".Jourmal of Chromatog ...
- P. Lozano, M. R. Castellar, M. J. Simancas, J. L. ...
- Na Li, Ge Lin, Yiu-Wa Kwan, Zhi-Da Min ":Journal of ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- جایگاه حقوقی کار زنان در پرتو نظام حقوقی ایران
- ارایه چارچوبی برای مدل سازی وارزیابی کامپیوتری ورزشکاران براساس شاخص های جسمانی وروانی برای ایجاد سیستم های خبره کمک مربی به کمک شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی ورزش فوتبال)
- طراحی سیستم خبره ی فازی برای استعداد یابی بازیکنان والیبال و شناسایی بازیکنان نخبه
- بررسی میزان فراوانی رنگ های مصنوعی در زعفران شهر مشهد از روش کروماتوگرافی لایه نازک در سال 1397
- گامی به سوی پرورش استعداد دانش آموزان با تاکید بر تربیت بدنی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- LTE – LOW TEMPERATURE EVAPORATOR
- TWO APPLICABLE TECHNOLOGIES FOR WATER EXTRACTION AND DESALINATION
- RESEARCH RESULTS IN UNCONVENTIONAL WATER TREATMENT
- OCEAN, THERMAL POTENTIAL, AND DESALINATION (OTPD)
- DEVELOPMENT OF SUSTAINABLE WATER TREATMENT METHODS USING LOCAL RESOURCES, MODERN CRUST, TRADITIONAL CORE
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.