سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: ACIAU01_102
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 378
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگو باززنده سازی هسته ی تاریخی شهر اصفهان(محله جویباره)مبتنی بر شناخت عناصر کالبدی –کارکردی شکل دهنده به هویت بافت های تاریخی ایرانی-اسلامی
چکیده مقاله:
اکثر هسته های تاریخی شهرهای ایرانی-اسلامی به خاطر ارزش های کالبدی و فرهنگی نهفته در خود از هویت بالایی برخوردار هستند و امروزه در نوسازی های انجام گرفته در این هسته های تاریخی و فرسوده کمتر به حفظ هویت آنها توجه شده است . امروزه مهاجرت ساکنان بومی و جایگزین شدن افراد بیگانه وغیر بومی به خاطر ارزش پایین ملک در این هسته های فرسوده ،بر فرسودگی این هسته ها افزوده است ومنجر به نابودی هویت و شالوده اصلی این هسته ها شده است.برهمین اساس،این نوشتار سعی دارد تا با شناخت عناصر کالبدی-کارکردی هسته های تاریخی شهرهای ایرانی-اسلامی و شناخت این عناصر در هسته ی تاریخی و باارزش اصفهان( جویباره) در ادوار مختلف تاریخی از اوایل اسلام تا دوره ی معاصر، در جهت حفظ هویت و شالوده ی این عناصر تاریخی در این هسته ی ارزشمند ، الگویی ارایه دهد.در پی یافتن الگوی باززنده سازی این بافت تاریخی از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده است.و بر این اساس روش گردآوری یافته ها از طریق مطالعات کتابخانه ای، تجزیه و تحلیل تاریخچه اصفهان از طریق مشاهده تصاویر و نقشه های تاریخی ،بازدید میدانی،تهیه ی جداول مقایسه ای و مصاحبه با ساکنین محله بوده است.نتایج این پژوهش نشان می دهد که با تلفیق نیازهای روز ساکنین این هسته ی تاریخی و با جمع آوری الگوهای ایرانی-اسلامی اشاره شده توسط صاحبنظران، می توان به موارد زیر به عنوان الگوهای باززنده سازی هسته ی تاریخی جویباره اشاره کرد : حفظ هویت تاریخی هویت بخشی به بافت جهت گیری اقلیمی فضای سبز مناسب خوانایی بافت ایجاد سرزندگی تامین امنیت بافت افزایش حس تعلق به محله در ادامه پژوهش راهکارهای عینی در قالب جدول ،جهت استفاده از این الگوها برای باززنده سازی هسته های تاریخی ارایه شده است.
کلیدواژه ها:
:هسته ي تاريخي ،بافت تاريخي جويباره،الگوي باززنده سازي ايراني-اسلامي،شهر ايراني-اسلامي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/809455/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پیکانپور، فرناز،1397،الگو باززنده سازی هسته ی تاریخی شهر اصفهان(محله جویباره)مبتنی بر شناخت عناصر کالبدی –کارکردی شکل دهنده به هویت بافت های تاریخی ایرانی-اسلامی،کنگره بین المللی معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشور های اسلامی،مشهد،،،https://civilica.com/doc/809455
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، پیکانپور، فرناز؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، پیکانپور؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- طراحی بنای میان افزا به روش زمینه گرایی در بافت تاریخی(نمونه مطالعاتی بافت جلفای اصفهان)
- الگویابی مداخله در بافت های تاریخی از منظر شاخصه های کالبدی بنا در محله جویباره اصفهان
- بررسی مؤلفههای پایداری اجتماعی و تأثیر مشارکت اجتماعی در افزایش آن _ نمونه موردی محله شهشهان اصفهان
- حکمت ساخت گنبد درمساجدبابررسی تطبیقی چهارطاقی ساسانی و استمرار فرم آن درمساجدامروزی
- بررسی عناصر پایدار معماری ایران در آتشکده ها و مساجد
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.