سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_0670
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 197
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگویابی مداخله در بافت های تاریخی از منظر شاخصه های کالبدی بنا در محله جویباره اصفهان
چکیده مقاله:
شهر اصفهان که شاید هم قدمت با تاریخ کشور ایران باشد، همانند دیگر شهرهای تاریخی ایران دارای بافت شهری باقی مانده از دوران گذشته است، که حفاظت و نگه داری از آن به عنوان میراث گذشتگان، هویت، ریشه و حفظ فرهنگ و آداب ورسوم امری ضروری محسوب می شود؛به گونه ای که تلاش در جهت حرمت نهادن به آن نوعی ارزش شناخته می شود. از همین رو حفاظت و نگه داری از آن از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی،چگونگی ایجاد ساختارهای جدید در این گونه بافت ها مسیله ای درخور توجه به حساب می آید. در این راستا،هم خوانی ساخت وسازهای جدید با بستر تاریخی خود به خصوص از منظر ویژگی های بصری موضوعی است که اهمیت پیدا می کند.از همین رو محله جویباره،که از قدیمی ترین محلات شهر اصفهان محسوب می شود و از جهات مختلف کالبدی و میراث فرهنگی واجد ارزش است، اکنون با مشکلات جدی روبه رو است.عدم توجه به خصوصیات کالبدی بناهای جدید و در نظر نگرفتن ویژگی های کالبدی موجود در بناهای قدیمی ،اتکای صرف به نظرات افراد سازنده، بی توجهی به ابعاد زیباشناسی در طراحی و بی اهمیتی به بعد بصری کالبد معماری از طرف سازندگان این محله را به سمت ایجاد مشکلات عدیده ای ازجمله؛ به وجود آمدن خط آسمان نامتناسب توسط بناهای جدید، اغتشاش و ناهمخوانی بین بناهای جدید و قدیم و درنهایت بی هویتی کالبدی،فرهنگی و اجتماعی هدایت کرده است. الگوبرداری از سنت ساخت در بافت های تاریخى اقدامی است باهدف حفظ هویت اصیل محله های تاریخى که زمینه هایی همچون منظر شهرى، مطلوبیت دید شهروندان ، خط آسمان و حفظ ماهیت بصری را دربر می گیرد. بنابراین،این تحقیق تلاشی برای رسیدن به الگوی مناسب جهت ایجاد تداوم فرهنگی فضایی، با استفاده از تحلیل و گرته برداری از تعدادی از بناهای باارزش موجود در این محله است. در این تحقیق با توجه به ماهیت متغیرها، از روش تحقیق پیمایشی و طرح تحقیق توصیفی-تحلیلی استفاده شده است و تلاش شده پس از شناخت ابعاد مختلف مسیله، به ارایه ی معیارهایی برای الگو یابی از حیث شاخصه های کالبدی معماری دست یافت.
کلیدواژه ها:
مداخله در بافت هاي تاريخي، توسعه درون زا ، الگويابي در بافت هاي تاريخي ،گونه شناسي خانه هاي تاريخي اصفهان ، محله جويباره اصفهان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/846549/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اکبری، علی و بزمی، شیوا،1397،الگویابی مداخله در بافت های تاریخی از منظر شاخصه های کالبدی بنا در محله جویباره اصفهان،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/846549
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، اکبری، علی؛ شیوا بزمی)
برای بار دوم به بعد: (1397، اکبری؛ بزمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: دانشگاه آزاد
تعداد مقالات: 3,665
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- الگو باززنده سازی هسته ی تاریخی شهر اصفهان(محله جویباره)مبتنی بر شناخت عناصر کالبدی –کارکردی شکل دهنده به هویت بافت های تاریخی ایرانی-اسلامی
- بررسی فضاهای ورودی درخانه های اصفهان
- طراحی بنای میان افزا به روش زمینه گرایی در بافت تاریخی(نمونه مطالعاتی بافت جلفای اصفهان)
- بررسی مؤلفههای پایداری اجتماعی و تأثیر مشارکت اجتماعی در افزایش آن _ نمونه موردی محله شهشهان اصفهان
- بررسی چهارطاقیهای پیش از اسلام براساس جایگاه فرم،مصالح وشکل انها درمعماری اسلامی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- یادگیری عمیق در سنجش از دور کشاورزی
- بررسی روش های معماری پایدار در گیلان و تاثیر اقلیم
- شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت شهروندان در مدیریت شهری (مطالعه موردی شهرداری سنندج)
- تحلیل تکنولوژی ساخت سازه های ضد زلزله در ژاپن و بررسی چگونگی و امکان اجرای آن در ایران
- نقش سیستم IPD (تحویل پروژه یکپارچه) و زیرساخت های آن، در چگونگی تقلیل چالش های فرایند طراحی در صنعت ساخت وساز
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.