سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: CAUE04_157
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 722
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله طراحی بنای میان افزا به روش زمینه گرایی در بافت تاریخی(نمونه مطالعاتی بافت جلفای اصفهان)
چکیده مقاله:
فضاهای شهری و بناهایی که در بافت های تاریخی شهرها واقع شده اند، دارای محیطی تاثیرگذار، از نظر ویژگی های برجسته معماری هستند، بافت تاریخی شهر اصفهان نیز، زمینه ای ارزشمند برای طراحی می باشد. در این میان، بافت جلفا، یکی از محله های تاریخی شهر، با بناهای شاخص بسیار است. در بعضی از نقاط این بافت تاریخی، وجود فضاهای تعریف نشده، به پیوستگی کالبدی آن خدشه وارد کرده است، همچنین در برخی نواحی عدم تعریف کاربری سرزنده کننده منجر به کاهش خوانایی و امنیت در بافت شده است. یکی از راه های تعریف دوباره ی این یکپارچگی کالبدی و بصری در طراحی شهری و معماری، ایجاد ساختارهای جدید در زمین های به جا مانده است. ساختارهای جدید یا بناهای میان افزا در صورتی که کاربری مناسب داشته باشند و با روشی متناسب با محیط پیرامون ساخته شوند یکپارچگی را به بافت تاریخی برمی گردانند. در این پژوهش سعی شده است با شناخت و تحلیل رویکردهای طراحی بناهای میان افزا، شیوه ای که متناسب با بافت تاریخی جلفا است معرفی گردد، همچنین معیارهای طراحی بناهای میان افزا برگرفته از منشورهای بین المللی متناسب با بافت تاریخی جلفا دسته بندی شد و اصول معماری ایرانی در طراحی ساختارهای جدید معاصر، در قالب نمونه های مطالعاتی معرفی گردید. این پژوهش از نوع کاربردی و روش تحقیق، توصیفی - تحلیلی می باشد، که در این راستا از شیوه ی کیفی استفاده شده است. روش گردآوری اطلاعات برای مباحث نظری، برپایه ی داده های کتابخانه ای، از طریق جمع آوری داده ها و اسناد می باشد.
کلیدواژه ها:
بناي ميان افزا، بافت تاريخي، اصول معماري ايراني، زمينه گرايي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/719312/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:معتمدی محمدآبادی، محبوبه و صالحی، ابوذر،1396،طراحی بنای میان افزا به روش زمینه گرایی در بافت تاریخی(نمونه مطالعاتی بافت جلفای اصفهان)،چهارمین کنفرانس ملی دستاوردهای اخیر در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی،تهران،،،https://civilica.com/doc/719312
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، معتمدی محمدآبادی، محبوبه؛ ابوذر صالحی)
برای بار دوم به بعد: (1396، معتمدی محمدآبادی؛ صالحی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- الگو باززنده سازی هسته ی تاریخی شهر اصفهان(محله جویباره)مبتنی بر شناخت عناصر کالبدی –کارکردی شکل دهنده به هویت بافت های تاریخی ایرانی-اسلامی
- بررسی فضاهای ورودی درخانه های اصفهان
- الگویابی مداخله در بافت های تاریخی از منظر شاخصه های کالبدی بنا در محله جویباره اصفهان
- بررسی مؤلفههای پایداری اجتماعی و تأثیر مشارکت اجتماعی در افزایش آن _ نمونه موردی محله شهشهان اصفهان
- طراحی مطلوب در بافت تاریخی نمونه موردی: مجموعه زندیه شیراز
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.