سال انتشار: 1395
محل انتشار: دومین همایش ملی تببین حقوق شهروندی
کد COI مقاله: LAWCC02_021
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 152
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 32 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی تاثیراقدامات ضابطین دادگستری برحقوق شهروندی باتبیین مسیولیتهای مدنی ناشی ازکوتاهی درانجام وظایف(طبق قوانین جدید)
چکیده مقاله:
اقدامات وانجام ضابطین دادگستری اعم ازضابطین دادگستری دربسترفرهنگ عمومی ورایج و در ارتباط با سایر هنجارها و نهادهای اجتماعی ما صورت می پذیرد که این فرهنگ عمومی که روح نهادهای اجتماعی را نیزشکل می دهند خود در ارتباط تنگاتنگ با روح و فضای فرهنگ جهانی در هر دوره تاریخی است ،اقدامات ضابطین درصورت اشتباه بودن آنها قابل پذیرش نبوده و اجرای افعال زیانبارآنان موجب تضییع حقوق شهروندان می گردد. فی الحال در دنیا و به تبع آن در ایران شهروندان از ضابطین انتظاردارند که در مراحل مختلف انجام وظایف خود اعم از اجرای دستورات و احکام قضایی، حفظ حقوق شهروندی ، پیشگیری از وقوع جرایم و سایر وظایف حداکثر دقت را معمول داشته و در صورتی که ضابطین جهت اجرای مهمترین وظیفه خود که همانا اجرای عدالت وحفظ نظم و امنیت است موجب بروز خساراتی به دیگران شوند با تحقق شرایطی عهده دارمسیولیت مدنی خواهند بود. حوادث زیانباری که ضابطین در آن مداخله دارند یا از طریق فعل توام با تقصیر مانند اخذ اقرار با شکنجه مسیولیت مدنی ضابطین محرز بوده و شکی در آن نیست ولی در صورت وقوع فعل بدون تقصیر آنان مثل حمل متهم با خودروی معیوب وآسیب دیدن او ،اگرفعل اوبه صورت مستقیم باعث ورودضرر شود سازمان مربوطه عهده دار خسارت وارده خواهد بود ولی اگراقدام او به صورت غیرمستقیم باعث خسارت شود به دلیل اینکه مبنای مسیولیت در این مورد قاعده تسبیب است و شرط لازم دراین قاعده تقصیر می باشد پس مسیولیتی به وی تحقق نخواهد یافت. درخصوص ترک فعل ضابطین نیز اگر بر مبنای شغل خود باعث ورود خسارت گردند بر مبنای قاعده فوق و تقصیر آنان عهده دار جبران خسارت خواهندبود. در ضمن بایستی مدنظر داشت که براساس نوع خسارت وارده وشرایط زمانی و مکانی بایستی حکم متناسب در خصوص مسیولیت یاعدم آن به ضاطین صادر نمود که بررسی موارد فعل وترک فعل ضابطین، این مهم را استنباط خواهد نمود.درخصوص مسیولیت مدنی ضابطین بایدگفت که مبنای چنین مسیولیتی علی القاعده برنظریه تقصیراستواربوده و معیار تقصیرنیزداوری رفتارمتعارف یک ضابط حرفه ای می باشد.درقوانین جدید اعم از قانون مجازات اسلامی مصوب1392وقانون آیین دادرسی کیفری اصلاحی1394وظایف ضابطین دادگستری افزایش یافته ورعایت حقوق شهروندی در اولویت کاری آنهاقرارداشته وبه عدم اجرای به موقع حقوق شهروندی متهم نیزضمانت های اجرایی شامل حبس وغیره رادرنظرگرفته است.
کلیدواژه ها:
حقوق شهروندي / مسيوليت مدني/ ضابطين دادگستري/ تقصير/ فعل/ ترك فعل
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/647082/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسماعیل زاده، یوسف و تقی زاده، ابراهیم،1395،بررسی تاثیراقدامات ضابطین دادگستری برحقوق شهروندی باتبیین مسیولیتهای مدنی ناشی ازکوتاهی درانجام وظایف(طبق قوانین جدید)،دومین همایش ملی تببین حقوق شهروندی،ارومیه،،،https://civilica.com/doc/647082
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، اسماعیل زاده، یوسف؛ ابراهیم تقی زاده)
برای بار دوم به بعد: (1395، اسماعیل زاده؛ تقی زاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تاثیر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بر هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران
- موانع توسعه تجارت سیار در ایران
- بررسی و تحلیل حقوق کودکان از دیدگاه حقوق بین الملل و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- تاثیر مدیریت دانش بر کارآفرینی سازمانی (مطالعه موردی: شهرک صنعتی ساری)
- امنیت قضایی وحقوق شهروندی در قوانین موضوعه ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مالیه عمومی وتعیین خط مشی های دولت ها (فرانسه آلمان سوئد)
- بررسی و نقد ترور هدفمند و تروریسم
- جایگاه و حق انتخاب سرنوشت مردم در حکومت اسلامی
- حق تعیین سرنوشت در پرتو رویکرد نوین حقوق عمومی
- بررسی تطبیقی حق ملاقات بستگان با طفل در حقوق اساسی ایران و کنوانسیون حقوق کودک
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.