بهره وری روش امپدانس در کنترل میکروبی مواد غذایی در ایران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,295

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_570

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

تکنیکها یا روشهایی که بتواند ضمن داشتن دقت و حساسیت کافی در حداقل زمان ممکن نتایج مربوط به وضعیت میکروبی مواد غذایی مورد آزمایش را ارایه نماید، از جمله نکات بسیار مهم در صنایع غذایی میباشد تا بدینوسیله بتوان در مقایسه با روشهای رایج هر چهسریعتر نسبت به انجام کنترل کیفیت میکروبی موادغذایی اقدام نمود. این مسیله با توجه به افزایش روز افزون میزان تولید در صنایعغذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است. تکنیک امپدانس در کشورهای توسعه یافته به عنوان روشی نسبتا سریع و جایگزین روشهای مرسوم مورد استفاده واقع شده است. از جمله مزایای بهرهگیری از این روش عدم وجود خطاهای شمارش ناشی از کلامپهای میکروبی درپلیت، کاسته شدن از حجم عملیات آزمایشگاهی کشت و استریلیزاسیون، دقت بسیار بالا، صرفهجویی در وقت و در واقع سرعت بالای آناست که در مواردی کمتر از 10 ساعت برای شناسایی میکروارگانیسمهای شاخص نظیر اشریشیاکلی در مواد غذایی میباشد. در ایران نیز ضمن تدوین دو استاندارد ملی در رابطه با تکنیک امپدانس و با توجه به مطالعات انجام شده در طی یک دهه بر روی مواد غذایی مختلف،در مجموع نتایج حاکی از تطابق خوبی تکنیک امپدانس با روشهای مرسوم و رایجR2 =0/914 میباشد. لذا بهرهگیری از این تکنیک درکنترل کیفیت میکروبی در کارخانحات مواد غذایی توصیه می گردد با این حال از جمله مشکلات بهره گیری این تکنیک می توان به سرمایه گذاری اولیه مورد نیاز، آشنایی پرسنل با نرم افزارهای رایانه ای و تهیه محیطهای کشت اختصاصی مربوطه اشاره نمود

نویسندگان

علی فضل آرا

دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده دامپزشکی، استاد گروه بهداشت مواد غذایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :