امکان سنجی کاهش آب اندازی کشک مایع با استفاده از ترکیب فراسودمند اینولین و صمغ گوارشرکت فراورده های لبنی بینالود نیشابور
محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 816
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI23_397
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
یکی از مهمترین مشکلات صنعت تولید کشک، بحث آب اندازی آن در زمان ماندگاری میباشد. هدف از پژوهش حاضر تولید فرآورده ای فراسودمند با استفاده از پریبایوتیک اینولین و استفاده از صمغ طبیعی گوار جهت کاهش آب اندازی کشک مایع، میباشد. پری بایوتیکها ترکیبات قندی (الیگوساکارید) غیرقابل هضم یا با قابلیت هضم بسیار اندک هستند که پس از رسیدن به محیط به عنوان منبع کربن یا انرژی به طور انتخابی رشد کرده و یا فعالیت پروبیوتیکها را تحریک میکنند. اینولین به دلیل ویژگی های مفید تغذیه ای و اثرات پریبیوتیک به طور گستردهای در جهان مورد استفاده میباشد. در این پژوهش، تاثیر افزودن صمغ گوار (در سطوح 0، 0/2 و 0/4 درصد) و اینولین (در سطوح 0 و 1/2 درصد)، بر ویژگی های کشک مایع نظیر سختی، آب اندازی، ویسکوزیته و پارامترهای حسی مورد بررسی قرار گرفت. از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی جهت ارزیابی و تحلیل نتایج استفاده شد. نتایج نشان داد افزودن این دو متغیر باعث کاهش آب اندازی و سختی، افزایش ویسکوزیته و بهبود بافت، بهبود طعم و احساس دهانی مناسب گردید. بر طبق نتایج، غلظت 1 تا 1/5 درصد اینولین و 0/2 تا 0/3 درصد گوار تاثیر بیشتری در تولید نمونه بهینه مورد نظر دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شکوفه مروری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد سبزوار و مسئول فنی شرکت فراورده های لبنی بینالود نیشابور
عاطفه عارفخانی
مدیر کنترل کیفیت شرکت فراورده های لبنی بینالود نیشابور
سیدعلی مرتضوی
هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد سبزوار
الناز میلانی
هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاد دانشگاهی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :