مدیریت شهری و مدیریت بحران؛ بررسی تکوین ساختاری و قانونینقش شهرداریها در مدیریت بحران در ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,626
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- مدیریت بحران > مدیریت بحران
- شهرداری ها > مدیریت شهری
- شهرداری ها > مدیریت بحران شهری
- شهرداری ها > شهرداری
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICICA01_0887
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394
چکیده مقاله:
مدیریت بحران یک امر حاکمیتی بوده، لذا وجود ساختار متمرکز در مدیریت بحران یک امر ضروری است . با تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور مصوب 1387 ، ساختار متمرکز مدیریتی مدیریت بحران در کشور شکل گرفته که خود می تواند نقطه عطفی در روند ساختاری مدیریت بحران در کشور محسوب شود.با توجه به اینکه نمود تمامی بحرانها در سطوح مختلف به سطح محلی بازمی گردد، تبیین جایگاه مدیریت شهری کشور در فرآیند مدیریت بحران می بایست از منظر ساختاری و قانونی مد نظر قرار گیرد. هدف از این نوشتار، تشریح و تحلیل مدیریت بحران کشور از منظر ساختاری و قانونی و همچنین ارایه پیشنهادهایی برای بهبود هماهنگی مدیریت بحران در سطح محلی و افزایش کارآمدی آن می باشد. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی و روش جمع آوری - اطلاعات به شکل کتابخانه ای و بررسی اسناد بوده است. در این مقاله ضمن بررسی تحولات ساختاری و قانونی مدیریت بحران در کشور، به بررسی نقش و وظایف دستگاههای مسئول در زمینه مدیریت بحران و همچنین بررسی و تحلیل نقش شهرداری ها و شوراهای اسلامی در مقابله با حوادث طبیعی پرداخته شده و در نهایت به نتیجه گیری و ارایه راهکارهایی به منظور افزایش ظرفیت مشارکت تمامی سطوح مدیریت بحران ، همکاری و مشارکت های مردمی و دخیل کردن رهبران و اجتماعات محلی در کلیه مراحل مدیریت بحران(قبل از بحران، حین بحران و پس از بحران ) و مدیریت صحیح و هماهنگ نمودن تشکیلات دولتی وغیر دولتی به منظور کاهش خسارات احتمالی خطرات طبیعی پرداخت شده است.
کلیدواژه ها:
مدیریت بحران ، مدیریت شهری ، ساختار مدیریت بحران در کشور ، نقش شهرداری ها در مدیریت بحران ، نقششوراهای اسلامی در مدیریت بحران
نویسندگان
مینا اکبربیگی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه علامه طباطبائی
شادی علیپور
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه علامه طباطبائی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :