بررسی اثرافزودن کنسانتره کشمش گرد، پکتین و صمغ زدو بر ویژگی های حسی، میکروبی و فیزیکوشیمیایی ماست هم زده و نگهداری در شرایط سرد
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,549
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GHOCHANFOOD03_120
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
ماست سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. تهیه ی ماست طعم دار روش مناسبی در تشویق کودکان به مصرف لبنیات و میوه است. کنسانتره کشمش حاوی ماده پر ارزشی همچون آهن می باشد که افزودن آن به ماست، ارزش تغذیه ای آن را بالا می برد. کنسانتره از کشمش درجه دو و سه استخراج گردید. استفاده از هیدروکلوئیدها به دلیل ویژگی های عملکردی مناسب نظیر قوام دهندگی و تشکیل ژل، در صنایع لبنی گسترش یافته است. در این تحقیق یک صمغ صنعتی (پکتین) و یک صمغ بومی (زدو) مورد مقایسه قرار گرفتند. فاکتور های آزمایش شامل کنسانتره کشمش در سه سطح (2، 4، 6%) هیدروکلوئید پکتین در یک سطح (0/3%)، صمغ زدو در یک سطح (0/2%)، در زمان (0، 4، 8، 12، 16) روز پس از تولید، مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه ی آزمایشات در سه تکرار در سطح احتمال (0/05>P) انجام گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد نوع پایدارکننده تأثیر قابل ملاحظه ای بر pH ، اسیدیته، خواص حسی، میزان رشد کپک و مخمر و لاکتیک اسید باکتر نداشت. ویسکوزیته تیمارهای حاوی صمغ زدو بالاتر از تیمارهای حاوی پکتین بود. با گذشت زمان اسیدیته، ویسکوزیته، میزان رشد کپک و مخمر و لاکتیک اسید باکتر نمونه ها افزایش یافت درحالیکه pH و پذیرش حسی کاهش یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید علی اکبر فندرسی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، گروه صنایع غذایی، آمل، ایران
لیلا گلستان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، گروه صنایع غذایی، آمل، ایران
رضا فرهمندفر
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه صنایع غذایی، ساری، ایران،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :