سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: HBHEAITH01_203
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 306
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مطالعه واکنش جوانه زنی گیاه دارویی بادرنجبویه به دما
چکیده مقاله:
بادرنجبویه با نام علمی (.Melissa officinalis L) در دنیا به عنوان یک گیاه دارویی با ارزش شناخته می شود. در این مطالعه واکنش جوانه زنی ا ین گیاه نسبت به دما (15، 20، 25، 30، 35 و 37 درجه سانتیگراد) در آزمایشگاه بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفت. ن تایج نشان داد اثر دما بر سرعت جوانه زنی (R50) معنی دار بود. ه مچنین واکنش جوانه زنی به دما تا رسیدن به 16، 50 و 84 درصد حداکثر جوانه زنی با استفاده از مدل رگرسیون غ یرخطی دوتکه ای م ورد ارزیابی قرار گرفت. دماهای کاردینال در 50 درصد حداکثر جوانه زنی شامل دمای پایه 9/7 درجه سانتیگراد، دمای بهینه 30 درجه سانتیگراد، دمای سقف 37/8 درجه سانتیگراد و زمان بیولوژیک 31/8 ساعت بود. همچنین، ترمال تایم مورد نیاز برای جوانه زنی گیاه بادرنجبویه در شرایط مطلوب دمایی برابر 26/9 درجه سانتیگراد در روز محاسبه شد. در نهایت، استفاده از مدل معرفی شده و ضرایب برآورد شده در مدل سازی واکنش جوانه زنی و سبز شدن این گیاه بسیار ارزشمند بوده و امکان کمی سازی این مراحل را فراهم می کند.
کلیدواژه ها:
بادرنجبويه، سرعت جوانه زني، مدل سا زي، دما
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/330008/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شیرزادنیا، صالحه و بخشنده، اسماعیل و یساری، اسماعیل،1393،مطالعه واکنش جوانه زنی گیاه دارویی بادرنجبویه به دما،اولین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک،همدان،،،https://civilica.com/doc/330008
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، شیرزادنیا، صالحه؛ اسماعیل بخشنده و اسماعیل یساری)
برای بار دوم به بعد: (1393، شیرزادنیا؛ بخشنده و یساری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر انجام آزمایش سرعت موج برشی در کاهش هزینه ها ی ساخت و ساز
- تاثیر تنش خشکی بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی گونه دارویی Salvia macrosiphon
- اثر تنش خشکی بر میزان کلروفیل و خصوصیات مورفولوژیکی گیاه دارویی بادرنجبویه ( Melissa officinalis L) در شرایط گلخانه ای
- اثرات پلی پلوئیدی بر ویژگیهای مورفولوژیک، فیزیولوژیک و خواص دارویی گیاهان
- تعیین حداکثر تخلیه مجاز رطوبت قابل استفاده در خاک در مراحل مختلف دوره رشد 31 توتون باسما سرس
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.