مطالعه واکنش جوانه زنی گیاه دارویی بادرنجبویه به دما
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 794
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HBHEAITH01_203
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
بادرنجبویه با نام علمی (.Melissa officinalis L) در دنیا به عنوان یک گیاه دارویی با ارزش شناخته می شود. در این مطالعه واکنش جوانه زنی ا ین گیاه نسبت به دما (15، 20، 25، 30، 35 و 37 درجه سانتیگراد) در آزمایشگاه بذر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفت. ن تایج نشان داد اثر دما بر سرعت جوانه زنی (R50) معنی دار بود. ه مچنین واکنش جوانه زنی به دما تا رسیدن به 16، 50 و 84 درصد حداکثر جوانه زنی با استفاده از مدل رگرسیون غ یرخطی دوتکه ای م ورد ارزیابی قرار گرفت. دماهای کاردینال در 50 درصد حداکثر جوانه زنی شامل دمای پایه 9/7 درجه سانتیگراد، دمای بهینه 30 درجه سانتیگراد، دمای سقف 37/8 درجه سانتیگراد و زمان بیولوژیک 31/8 ساعت بود. همچنین، ترمال تایم مورد نیاز برای جوانه زنی گیاه بادرنجبویه در شرایط مطلوب دمایی برابر 26/9 درجه سانتیگراد در روز محاسبه شد. در نهایت، استفاده از مدل معرفی شده و ضرایب برآورد شده در مدل سازی واکنش جوانه زنی و سبز شدن این گیاه بسیار ارزشمند بوده و امکان کمی سازی این مراحل را فراهم می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صالحه شیرزادنیا
کارشناس دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ایران
اسماعیل بخشنده
دانشجوی دکتری فیزیولوژی مولکولی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ا یران
اسماعیل یساری
استادیار گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :