تعیین حداکثر تخلیه مجاز رطوبت قابل استفاده در خاک در مراحل مختلف دوره رشد 31 توتون باسما سرس

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,110

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_536

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

تأمین رطوبت کافی طی مرحله رشد سریع بوته برای توتون بی نهایت مهم است در حالی که توتون در مراحل رشد اولیه ( مرحله ریشه دهی ) و مرحله برداشت به رطوبت کمتری نیاز دارد ) Reed و همکاران، ).1994 بنابراین، از یک برنامه معین آبیاری در تمام مراحل رشد توتون نمی توان تبعیت کرد . از روش های مختلفی برای تعیین برنامه آبیاری با توجه به امکانات و دقت استفاده می شود . آبیاری براساس میزان تخلیه رطوبت در خاک ( پس از تعیین حداکثر تخلیه مجاز رطوبت قابل استفاده در خاک ) MAD عموماً از اعتبار و اطمینان بیشتری برخوردار است که در این طرح از آن استفاده شده است . لزوم به کارگیری این روش، اندازه گیری مستمر رطوبت خاک در ناحیه ریشه در طول فصل رشد گیاه می باشد و اندازه گیری رطوبت حتی با به کارگیری وسایل جدید و سریع در عمل وقت گیر بوده در حالی که در روش های دیگر، اندازه گیری ها اساساً ساده تر بوده و وقت گیر نیستند . اما استفاده از این روشها مستلزم تعیین دقیق حدودها برای هر کدام از پارامترهای مورد استفاده می باشد که تابع نوع گیاه و شرایط محیطی است و برای تعیین این حدودها، هر کدام از این روش ها باید با روش اول ( به عنوان مرجع ) مقایسه شوند ( عسگرزاده، ).1382 نقطه پتانسیلی حداکثر تخلیه مجاز رطوبت قابل استفاده در خاک (Maximum Allowable Depletion) نسبتی از حد بالای رطوبت قابل استفاده خاک است که در رابطه با حداکثر عملکرد کمی و کیفی محصول در شرایط مزرعه تعیین می شود ( جارالهی، . (1380 رضوی و فجری در سال 1373 دور آبیاری 15 روز را برای تمام دوره رشد توتون باسما سرس 31 با استفاده از تشتک تبخیر کلاس A تعیین نمودند که نیاز آبی گیاه با این روش 3400 متر مکعب در هکتار بود . فجری و رضوی (1375) با استفاده از لایسیمتر، نیاز آبی توتون باسما سرس 31 را 3680 مترمکعب تعیین نمودند .

نویسندگان

رحمت اله رنجبر

محقق آب و خاک و زراعت مرکز تحقیقات توتون ارومیه

رامین تقوی

محقق آب و خاک و زراعت مرکز تحقیقات توتون ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضوی، ر. و ح. فجری. 1373. تعیین آب مصرفی توتون ...
  • عسگرزاده، ح.1382. تعیین محدوده های مکش خاک، تبخیر از تشتک، ...
  • فجری، ح. و ر. رضوی. 1375. تعیین آب مصرفی توتون ...
  • Reed, D., D. Gooden, and D.Smith. 1998. Tobacco irrigation. AG ...
  • نمایش کامل مراجع