تحلیل و مدلسازی پارامترهای ایمنی مؤثر در انتخاب مسیرهای بهینه تخلیه اضطراری پس از زلزله مطالعه موردی: محله 13 آبان شهر تهران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,170
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC13_063
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393
چکیده مقاله:
وقوع زلزله محیطهای شهری ایران مخصوصاً تهران را به شدت تهدید میکند. بروز زلزله باعث ایجاد خرابیهای گسترده شده و میتواند مصدومین و تلفات بسیاری به دنبال داشته باشد. اصلیترین اقدام پس از بروز زلزله تخلیه سریع مناطق سانحه دیده به محل های اسکان اضطراری در کمترین زمان ممکن میباشد. برای تسریع در تخلیه اضطراری باید بهینه ترین مسیر ایمن مورد توجه قرار گیرد. با توجه به ا ین موضوع در این پژوهش، رویکرد تحلیل چن عاملی به منظور تعیین و ارزیابی پارامترهای ایمنی مؤثر در انتخاب مسیرهای بهینه تخلیه اضطراری درون شهری پس از زلزله مورد توجه قرار گرفته است. ارتباط بین پارامترها تحلیل شده، میزان تأثیر هریک از پارامترهای در انتخاب مسیر بهینه ذکر شده و روند مدلسازی آنها تشریح شده و به عنوان مطالعه موردی در محله 13 آبان شهر تهران پیاده شده و مسیر بهینه به لحاظ ایمنی برای تخلیه اضطراری پس از وقوع زلزله در محله 13 ابان ارائه شده است. برای رسیدن به این منظور از روش فرایند سلسله مراتبی به عنوان روش اصلی استفاده شده و روند مدلسازی هریک از پارامترها تشریح شده است. همچنین از قابلیتهای نرمافزار GIS مانند همپوشانی لایهها استفاده شده است.
کلیدواژه ها:
زلزله ، مسیرهای تخلیه اضطراری ، مدیریت بحران ، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) ، بهینهسازی ، محله 13 آبان
نویسندگان
سجاد گنجه ای
کارشناس اشد مدیریت در سوانح طبیعی، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، گروه مدیریت در سوانح طبیعی
بابک امیدوار
دکترای مهندسی عمران، مدیر گروه مدیریت در سوانح دانشگاه تهران
بهرام ملک محمدی
دکترای مهندسی عمران، دانشکده محیط زیست
خدیجه نوروزی خطیری
دانشجوی دکترای مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :