ارزیابی روش های جدید پاستوریزاسیون برای تولید شیر با ماندگاری بالا
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,735
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1897
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
پاستوریزاسیون فرایندی است که برای تولید محصولی با کمترینامکان خطرات ناشی از میکروارگانیسم های بیماری زای شیر به کار گرفته می شود که به وسیله حرارت دادن صورت می گیرد و شامل حداقل تغییرات شیمیایی، فیزیکی و ارگانولپتیکی در محصول می باشد. همانطور که میدانیم زمان ماندگاری کوتاه شیر پاستوریزه مهمترین عامل محدود کننده تولید ا ین محصول است. شیر (ESL (Extended Shelf Life، شیر پاستوریزه شده ای است که با یک فرایند اضافی، زمان ماندگاری آن به حداقل چند روز در دمای 4˚C افزایش می یابد، بدون اینکه تغییرات مهمی در کیفیت آن حاصل شود. در این مقاله انواع فرایندهای حرارتی برای تولید شیر ESL که شامل موارد زیر می باشد، فرایند فرا پاستوریزاسیون (Ultra pasteurization)، فرایند Higher heat shorter time) HHST، فرایند حرارتی افزایش یافته (Enhanced thermal processing، فشار هیدروستاتیک بالا (High hydrostatic pressure)؛ Pulsed electric field, Ohmic heating مورد بررسی قرار گرفته و بهترین روش که کمترین صدمه را به مواد مغذی شیر وارد کرده و بالاترین زمان ماندگاری را نتیجه داد، روش استفاده از پالسهای الکتریکی انخاب شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرزو سیدی
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز
محمدامین محمدی
دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز
عسگر فرحناکی
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :