تعیین اثر شیب دامنه و شدت بارش در مقدار فرسایش خاک با استفاده از بارانساز میدانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,246

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_256

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

اندازه گیری مقدار فرسایش برای انواع خاکهای مختلف در دامنه های با شیب های متفاوت و شدتهای بارش مختلف امری ضروری برای ارائه راه حل های کاهش تولید و حمل رسوب از عرصه آبخیزها است. بنابراین در تحقیق حاضر، تاثیرمقادیر متفاوت پارامترهای شیب و شدت بارش بر روی مقدار فرسایش با استفاده از شبیه ساز باران میدانی در آبخیز کچیک استان گلستان بررسی شده است. در این پژوهش پس از اندازه گیری مقدار رسوب تولیدی از پلاتها جهت آنالیز داده ها از از آزمون تجزیه واریانس برای بررسی مقایسه اثر شیب در هر کاربری و از آزمون دو گروهی( (T test برای مقایسه اثر کاربری در شیب ها و شدت های یکسان در محیط نرم افزاری R بهره گرفته شد. در صورت معنی دار بودن نتایج تجزیه واریانس در سطح 05/0 از آزمون توکی جهت انتخاب طبقه هایی که اختلاف معنی دار با یکدیگر دارند، استفاده شد. نتایج نشان داد که بین کلاس های شیب در کاربری اراضی رها شده در تولید رسوب اختلاف معنی داری را در سطح 01/0 وجود دارد و همچنین در شدت بارش 47میلیمتر برساعت نسبت به شدت بارش 40 میلیمتر بر ساعت اختلاف معنی داری در تولید رسوب وجود دارد و بطور کلی می توان نتیجه گرفت رها سازی زمین هایی زراعی که پیشینه مرتعی و جنگلی داشته اند، خود تاثیر مهم و محسوسی در بهبود مقاومت خاک در مقابل فرسایش و تولید رسوب دارد

نویسندگان

قاسم همدمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ

علی نجفی نژاد

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

واحد بردی شیخ

استادیار گروه آمار، دانشگاه گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آرمین م، تلوری ع، نجفی نژاد ع، قربان نیا و.1386. ...
  • زارع خورمیزی م. 1389. اثر شیب و خصوصیات خاک در ...
  • Scholten, T, . 1997. Hydrology and erodibility of the soils ...
  • Sheridan, Gary J, Noske, Philip J, Lane, Patrick N.J, Sherwin, ...
  • Vahabi, J, .Nikkami, D, _ Assessing dominant factors affecting soil ...
  • نمایش کامل مراجع