نقش سیستم های تصمیم یار هوشمند در بیماری های آلرژیک

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 175

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_042

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: بیماری های آلرژیک از نظر بالینی و ایمونولوژیکی چند وجهی هستند و از نظر بیماری زایی ناهمگنهستند که این موضوع تشخیص بالینی مبتنی بر شواهد را بیشتر چالش برانگیز می کند. به علاوه نسبتمتخصصان آلرژی به بیماران عموما کمتر است و از طرفی بیماری های آلرژیکی ناهمگونی زیادی در مناطقمختلف دارند. این مطالعه با هدف بررسی نقش سیستم های تصمیم یار هوشمند در بیماری های آلرژیک بهصورت مرور نظام مند در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش پژوهش: این مطالعه از نوع مرور نظام مند می باشد. ۳۲ مقاله و گزارش تمام متن از پایگاه اطلاعاتی فارسی SID و پایگاه های انگلیسی Scopus, SID , PubMed , Science Direct با استفاده از کلیدواژه های سیستم های تصمیم یار، هوشمند و بیماری های آلرژیک استخراج گردید. معیار انتخاب مقالات برحسب میزان ارتباط آن ها با هدف مطالعه و محدودیت زمانی ۲۰۲۱-۲۰۱۱ بود. سپس به منظور بررسیکیفیت مقاله های گردآوری شده پژوهشگران به بازبینی مقاله ها از نظر عنوان، چکیده، مقدمه، روش کار،نتایج، بحث و منابع پرداختند.یافته ها: در مجموع تعداد پژوهش های واجد شرایط این مطالعه ۵ مقاله بود. استفاده از اپلیکیشن ها، سلامتهمراه، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق برای تشخیص زود هنگام و تشخیص، مراقبت ازخود، پیشگیری و سلامتی، پشتیبانی تصمیم گیری بالینی، ارائه مراقبت و مدیریت بیماری های آلرژیک درخصوص مراقبت های بهداشتی می توان از آنها بهره مند شد. همچنین تولید سناریوهای درمان، تجویزهایهوشمند، پوشیدنی های هوشمند در خصوص هشدار برای تماس با آلرژن ها، استفاده از سیستم های طبقهبندی بیماری های آلرژیکی برای ایمونوتراپی حساسیت نسبت به آلرژن ها و رینیت آلرژیک، پیش بینیحساسیت های دارویی و غذایی نیز از سایر کاربردهای سیستم های تصمیم یار هوشمند است.نتیجه گیری: فناوری های دیجیتالی می توانند پتانسیل وسیعی را برای پشتیبانی از پزشکان در فعالیتهایشان برای پیشگیری، تشخیص، درمان و نظارت در بیماری های آلرژیکی ارائه دهند.

کلیدواژه ها:

سیستم های تصمیم یار ، هوشمند ، بیماری های آلرژیک ، سلامت

نویسندگان

محمودرضا پیروی

گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

میلاد احمدی مرزاله

گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مرضیه باریز

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران- انجمن علمی دانشجویی فناوری اطلاعات سلامت ایران، ایران

پوریا افشاری فرد

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

زهرا امامی

کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران

معراج مرادبیگی

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران