بررسی روشهای استخراج بتاگلوکان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,264

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_653

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

بتا گلوکان پلی ساکارید غیر نشاسته ای طویل وخطی وترکیبی از واحدهای ß _ D گلوکزاست.گلوکز تو سط پیوندهای گلیکوزیدی بهم متصل هستند.این ترکیب در دیواره سلولی آندو سپرم ولایهآلرون جو، یولاف، گندم، سورگوم و سایرغلات، همچنین دیواره سلولی مخمر، قارچ خوراکی، قارچبیماریزا، باکتری، جلبک، گلسنگ یافت می شود، اما عمده ترین منبع آن جو ویولاف است. بتاگلوکانفیبر خوراکی و هیدروکلوئید (صمغ) محلول در آب و مقاوم به هضم در سیستم گوارش انسان است وتوسط میکروفلور روده تخمیر می شود و فعالیت های زیستی از جمله ضد تومور، ضد پیری ، ضد التهاب،تنظیم کننده سیستم ایمنی ، قند رون و کاهش کلسترول را نشان می دهد ، همچنین به عنوان قوام دهنده،پایدار کننده، امولیسیفایر، تشکیل دهنده ژل، جایگزین چربی درتولید فراوردهای لبنی، نانوایی،گوشتی، سوپ، دسرهای منجمد و سالادی ، سس، خمیر نرم و پر کننده کیک استفاده می شود. ماهیتروش های استخراج بر روی سلول محصول، ساختمان، وزن مولکولی، خواص فیزیکوشیمیاییوعملکردی بتاگلو کان تاثیر می گذارد و اختلاف در وزن مولکولی، ناشی از روش های مختلفاستخراج، تصفیه و دپلیمریزاسیون می با شد. استخراج بتا گلوکان از غلات پیچیده است. استخراج باآب گرم، اسیدی، قلیایی، آنزیمی حلال شتاب یافته، اکستروژن، خرد کردن با اولترا فاین، مایکروو،اولتراسوند و استخراج با آب گرم تحت فشار توسط پژوهشگران بررسی شده است. در فرایند سنتی،راندمان پایین، زمان بر و مصرف انرژی بالا است. در روش اولتراسوند گرمای و فشار زیاد ناشی ازکاویتاسیون سبب پارگی دیواره سلولی و کاهش اندازه ذرات شده و از مزایای آن افزایش نرخ انتقالجرم و راندمان استخراج و کاهش زمان استخراج، مصرف حلال و انرژی می باشد.

نویسندگان

مریم شمشیرساز

گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری

علی معتمدزادگان

گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری

مهران اعلمی

گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان

مهدی شیخ عربی

مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران- مرکز تحقیقات پزشکی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران