مزایا و معایب فست فودها و اثرات آن بر سلامت مصرف کنندگان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,233

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

QSBHF02_072

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: دنیای امروز به سیستم مصرف غذاهایی که دارای اثرات سوئی بر سلامت می باشند، سازگار شده است. جهانی شدن و تغییر در شیوه زندگی و شهرنشینی، تا حد زیادی عادات غذا خوردن اشخاص را تحت تاثیر قرار داده است و بسیاری از مردم مجبور به مصرف غذاهای آماده با کالری بالا، از جمله تنقلات شده اند . فست فودها، علاوه بر صرفه جویی در زمان، راحتی و ایجاد فرصت های شغلی، دارای معایبی از جمله چاقی، افزایش چربی های مضر، کمبود مواد مغذی، و افزایش فشار خون برای مصرف کنندگان می باشد. هدف تحقیق: همچنین از عوارض مصرف بی رویه ی فست فودها می توان به افزایش فشارخون، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های ژنتیکی و مشکلات پوستی اشاره کرد. با توجه به اهمیت موضوع و گستردگی مصرف فست فودها در جوامع امروزی، هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تقسیم بندی انواع فست فودها، مزایا و معایب، همچنین بیماری ها و اثرات منفی ناشی از مصرف فست فودها بر بدن می باشد. روش و چگونگی انجام تحقیق: با در نظر گرفتن خطرات بهداشتی (جسمی و روحی) مصرف فست فودها و نیز آلودگی جامعه ی بشری، در این گردآوری، سعی شده است با بهره گیری از مقالات مرتبط، همچنین مراجع معتبر علمی دنیا و پایگاه های اطلاعاتی شناخت لازم در زمینه بهداشت فست فودها، و اهمیت آن در سلامت مصرف کنندگان را فراهم آورد. یافته ها و نتیجه گیری: علاوه بر جنبه های تغذیه ای فست فودها و مواد کم ارزش پرکالری ( Junk food )، لازم است کیفیت مواد غذایی ناسالم، تاثیر آنها بر سلامت و اقدامات پیشگیرانه ای جهت ایجاد آگاهی و همچنین آموزش بهداشت به مصرف کنندگان این مواد، جهت تغییر شیوه خوب غذا خوردن، ارایه شود.

نویسندگان

منصوره سلیمانی فرد

دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی شیمی مواد غذایی، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد

محمدحسین قارونی

استادیار بهداشت صنایع غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد

اصغر سپه وندی

استادیار مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد