بررسی روش های ریزپوشانی ترکیبات نوتراسوتیکال

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,848

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

QSBHF02_070

تاریخ نمایه سازی: 17 مرداد 1398

چکیده مقاله:

بیان مساله: اسلام به تاثیر غذا در جسم و روح انسان توجه کافی نشان داده و سلامت هر دو را در بهره مندی از تغذیه مناسب عنوان نموده است. نوتراسوتیکال ( Nutraceutical ) ترکیباتی هستند که علاوه بر داشتن خواص تغذیه ای پایه، دارای فعالیت بیولوژیکی ارزشمند و سلامتی بخش هستند و باعث پیشگیری و یا درمان بیمارها می شوند. از طرفی بسیاری از این ترکیبات غذا-دارو را نمی توان به علت حلالیت پایین، حساسیت به تخریب در برابر عوامل نامساعد محیطی (حرارت، نور، یون های فلزی) در طول فرآوری، نگهداری و هضم، اثر حسی نامطلوب و زیست دسترسی پایین، به صورت مستقیم به مواد غذایی و نوشیدنی که عمدتا فاز پیوسته آنها آبی یا آبدوست است، افزود و یا از آنها استفاده بهینه نمود. هدف تحقیق: از این رو طراحی سیستم های رسانش هدفمند با رهایش کنترل شده در کنار حفظ ترکیبات نوتراسوتیکال از طریق ریزپوشانی در ماتریکس های مختلف، یکی از راهکارهای مناسب جهت به حداقل رساندن این معایب می باشد. لذا در این تحقیق سعی شده است انواع روش های ریزپوشانی ترکیبات موثره به طور کامل ذکر گردد. روش و چگونگی انجام تحقیق: با در نظر گرفتن اهمیت طراحی و تولید یک سیستم رسانش بهینه با قابلیت حفظ ترکیبات زیست فعال، در این گردآوری، سعی شده است با بهره گیری از مقالات و کتب مرتبط، آگاهی لازم در زمینه شناسایی سیستم های رسانش و کاربرد آن جهت حفاظت از ترکیبات نوتراسوتیکال فراهم آورد. یافته ها و نتیجه گیری: سیستم های ریز پوشانی ازجمله روش های پرکاربرد و کارآمدی است که استفاده از آن در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است و منجربه افزایش عمر انباری و بهره مندی هر چه بیشتر از ترکیبات حساس با ویژگی نوتواسوتیکال می شود.

نویسندگان

منصوره سلیمانی فرد

دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی شیمی مواد غذایی، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد

محمدحسین قارونی

استادیار بهداشت صنایع غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد

اصغر سپه وند

استادیار مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان، خرم آباد