نقش کنه های شکارگر فیتوزیید در مدیریت تلفیقی آفات در گلخانه ها و تولید محصول سالم

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 920

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSE01_030

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

چکیده مقاله:

استفاده از عوامل طبیعی از جمله بیمارگرها، شکارگرها و پارازیتوییدها برای کنترل و پایین آوردن جمعیت آفات در زیر سطح زیان اقتصادی از اهداف کنترل بیولوژیک هستند.استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل عوامل خسارتزایی همچون کنه تارتن دو لکهای، یکی از مهمترین عوامل بر هم زننده تعادل طبیعی و نقطعه آغاز انحراف در تولید محصولات سالم و ارگانیک است. کنترل بیولوژیک به عنوان راهکاری قابل قبول و جایگزین مناسب کنترل شیمیایی در دنیا مطرح است. در میان عوامل کنترل بیولوژیک، کنه های شکارگر و به ویژه کنه های خانواده Phytoseiidae دارای اهمیت زیادی دارند.کاربرد کنه های فیتوزیید به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک و کاربرد آن در روشهای مدیریت تلفیقی آفات باعث تنظیم جمعیت آفات زیانآور شود و موجب کاهش هزینه های سمپاشی، حفاظت محیط زیست از خطرات جانبی آفتکشها و پیدا کردن راه حلی مناسب برای مشکل مقاوم شدن آفات نسبت به سموم شود. راهبرد رهاسازی به دو شکل تزریقی و اشباعی است. در رهاسازی تزریقی معموال از گونه های خارجی و غیر بومی استفاده میشود و در رهاسازی اشباعی در مورد شکارگرهای که تاثیر کوتاهمدت دارند، کاربرد دارد. زمان رهاسازی بستگی به حضور آفت، تخصص میزبانی، فصل دارد.

کلیدواژه ها:

سطح زیان اقتصادی ، کنه های فیتوزیید ، محصولات سالم و ارگانیک

نویسندگان

مریم رضایی

استادیار، بخش تحقیقات جانورشناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران،ایران