مدل سازی بارش-رواناب با استفاده از روش شبکه عصبی فازی تطبیقی موجکی و مقایسه آن با روش های شبکه عصبی موجکی و شبکه عصبی فازی تطبیقی
محل انتشار: هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,517
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCE08_988
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387
چکیده مقاله:
در این مقاله مدل های بارش و رواناب حوضه لیقوان چای واقع در استان آذربایجان شرقی با استفاده از سه روش شبکه عصبی-موجکی ، شبکه فازی عصبی تطبیقی و شبکه فازی عصبی تطبیقی موجکی ارائه می شود. به منظور صحت سنجی و مقایسه کارآیی روش های مختلف مورد استفاده در این تحقیق برای تخمین رواناب حوضه از معیارهای معمول در علم هیدرولوژی برای ارزیابی خطا استفاده گردیده است، نتایج تحقیق حاکی از این است که مدل شبکه فازی عصبی تطبیقی موجکی نسبت به روش های دیگر مورد بحث، بهترین مدل برای این حوضه می باشد. علت بهبود مدل، استفاده از آنالیز موجک برای تجزیه سری زمانی به چندین سری زمانی با مقیاس های مختلف می باشد که امکان نگاشت ماهیت تک قله ای سری زمانی بارش و رواناب را مهیا می سازد. معرفی این سری های تجزیه شده به سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی باعث دستیابی به دقت بالای مدل می شود.
کلیدواژه ها:
مدلسازی بارش و رواناب ، شبکه عصبی-موجکی ، شبکه فازی عصبی تطبیقی ، شبکه فازی عصبی تطبیقی موجکی ، حوضه آبخیز لیقوان چای
نویسندگان
وحید نورانی
استادیار گروه مهندسی آب دانشکده عمران دانشگاه تبریز
کامران صالحی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه تبریز
نعیمه ابوالواسط
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب دانشگاه تبریز
میترا صالحی
کارشناس ارشد ریاضی دانشگاه صنعتی سهند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :