مدل حیوانی موش در مقایسه تاثیرعصاره گیاه شاهدانه و پاروکستین بر علایم افسردگی آزمایشگاهی با استفاده از آزمون شنای اجباری
محل انتشار: دومین همایش ملی روانشناسی و علوم تربیتی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 723
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPEKHA02_058
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
چکیده مقاله:
هدف این پژوهش مقایسه تاثیر گیاه شاهدانه با پاروکستین بر علایمافسردگی با استفاده از آزمون شنای اجباری در موش کوچکآزمایشگاهی می باشد. در این مطالعه ی تجربی از 50 سر موش بالغبه وزن تقریبی 25 تا 30 گرم در 5 گروه استفاده شده، القا افسردگیبا تزریق تترابنازین در موش های گروه های تجربی انجام شد. سهگروه عصاره هیدروالکلی گیاه شاهدانه را با دوز 50، 100 و 200میلی گرم بر کیلو گرم وزن موش به صورت تزریق داخل صفاقی وگروه چهارم پاروکستین با دوز 1/4میلی گرم بر کیلو گرم دریافت نمودند اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریاف نکرد. برای ارزیابیافسردگی از آزمون شنای اجباری استفاده شد و افزایش میزان زمانحرکت به ثانیه و کاهش زمان بی حرکتی در این آزمون به عنوانشاخص افسردگی استفاده گردید. نتایج تحلیل کواریانس چند متغیرهنشان داد عصاره هیدروالکلی گیاه شاهدانه در دوز 50 و 100 میلیگرم به کیلو گرم وزن موش در مقایسه با گروه کنترل و پاروکستین به طور معنی داری منجر به افزایش زمان حرکت حیوان و کاهشزمان بی حرکتی در آزمون ها گردید کمه نشان دهنده کاهشافسردگی می باشد. بنابرنتایج این پژوهش، عصاره گیاه شاهدانه بادوز 50 و 100 میلی گرم بر کیلو گرم می تواند جایگزین مناسبیبرای پاروکستین بر کاهش علای افسردگی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهرداد مدرسی
دکترای علوم جانوری، دانشیار گروه فیزیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی , واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
سمانه ابراهیمی
کارشناس ارشد روانشناسی ، گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی , واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
ایلناز سجادیان
دکترای علوم جانوری، استادیار گروه روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی , واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :