فناوری تولید برنج دانهای اکسترود شده

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 850

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_553

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

ایجاد ترک و شکستگی دانه و به دنبال آن کاهش راندمان تبدیل برنج در طی فرآوری و آسیابانی شلتوک از جمله مشکلاتی است که بهره وری اقتصادی این شاخه از صنعت را با کاهش قابل توجهی روبرو می سازد. از سویی دیگر، طی فرآیند آسیابانی بخش عمده مواد کانی وویتامین ها به دلیل جداسازی پوستههای خارجی شلتوک، از دست میروند. بنابراین، بکارگیری فرآیند اکستروژن در تبدیل آرد حاصل ازبرنجهای شکسته و ضایعات به دانه کامل برنج می تواند موجب بالا رفتن ارزش افزوده برای تولید کنندگان شود. علاوه بر آن، با فرمولاسیون بهینه میتوان تنوع محصول و نیز ارزش غذایی آن را بهبود بخشید. در این زمینه بایستی شرایط بهینه اکستروژن همانند دما، فشار، سرعت چرخش ماردون ها، سرعت کاتر و نیز فرمولاسیون مناسب مد نظر قرار گیرند تا محصولی با ویژگی های مناسب مانند شکل، رنگ، بافت و نیز ویژگی های ارگانولپتیکی مطلوب تولید گردد. در نتیجه در نظر گرفتن متغیرها در طی این عملیات ضروری می باشد.

نویسندگان

سارا رنجبر

دانشجوی دکتری تخصصی صنایع غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار. ایران

علیرضا بصیری

استادیار گروه صنایع غذایی گروه صنایع غذایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران. تهران. ایران

امیرحسین الهامی راد

استادیار گروه صنایع غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی ، سبزوار. ایران

اکرم شریفی

استادیار گروه صنایع غذایی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :