پهنه بندی خطر وقوع زمین لغزش با استفاده از مدل ارزش اطلاعاتی Winf در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی ) مطالعه موردی: حوضه آبریز سیکان دره شهر
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 649
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICINH01_503
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
زمین لغزشها رخدادهاى طبیعى بوده که تحت تاثیر عوامل مختلف باعث ایجاد خسارت به مناظر طبیعى، انسانها و تأسیسات میشوند. از آنجا که پیشبینى دقیق زمان رخداد زمین لغزشها از توان علم و دانش فعلى بشر خارج میباشد، لذا با شناسایى مناطق حساس به زمینلغزش و رتبهبندى آن میتوان تا حدودى خطرات ناشى از وقوع زمینلغزش را جلوگیرى نمود. در این پژوهش جهت پهنهبندی خطر زمین لغزش از از مدل رگرسیون دو متغیره ) ارزش اطلاعاتی استفاده شده است. به این منظورابتدا لایه های اطلاعاتی برخی از عوامل مهم تأثیرگذار در وقوع زمینلغزشها شامل: نقشههای شیب، جهات جغرافیایی، طبقات ارتفاعی، میانگین سالانه بارندگی، زمینشناسی، کاربری اراضی، فاصله از رود خانه اصلی، فاصله از جاده و فاصله از مناطق روستایی تهیه و رقومی شدند. با استفاده از عملیات میدانی، تفسیر عکسهای هوایی و تصاویر گوگل ارث، 53 پهنه لغزشی درحوضه، شناسایی و به صورت نقشه ارائه شدند. سپس با محاسبه ارزش اطلاعاتی )Winf ،) وزن هر یک از عوامل تعیینگردید. در نهایت نقشه پهنهبندی خطر زمین لغزش با ادغام لایه های مختلف وزنی در مدل ارزش اطلاعاتی حاصل شد. نتایج نشان داد که پایین دست حوضه که نقش فعالیتهای انسان در تغییرات کاربری زمین بیشتر بوده دارای پتانسیل بالاتری ازلحاظ وقوع زمینلغزش میباشد. بطور کلی در حوضه مورد مطالعه 62/16 کیلومتر مربع دارای پتانسیل خطر خیلی کم، 31/22کیلومتر مربع خطر کم، 78/15 کیلومتر مربع خطر متوسط، 24/11 کیلومتر مربع، خطر زیاد و 88/7 کیلومتر مربع دارای پتانسیل خطر خیلی زیاد میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی مزبانی
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی گرایش مخاطرات ژئومورفولوژیک، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی، دانشگاه تبریز
هدیه شیرزادی
کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی، دانشگاه تبریز
محمدحسین فتحی
دانشجوی دکتری رشته ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :