بررسی خاصیت آنتی باکتریال برخی باکتریهای اسید لاکتیک بر روی گونه لیستریا جدا شده ازسالاد رستوران ها و فست فودها
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 513
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CDSB01_082
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
باکتریهای بیماریزای منتقله از راه غذا سالانه میلیونها نفر را بیمار می کنند.در همین راستا، راهکارهایی از جمله استفاده از موادنگهدارنده، جهت کنترل عوامل بیماریزا در محصولات غذایی پیشنهاد شد. باکتریهای اسید لاکتیک متداولترین عوامل بیولوژیکیهستند که به عنوان محافظت کنندههای زیستی جهت مهار رشد لیستریا مونوسایتوژنز در انواع سالادهای سبزیجات عرضه شده، مورد مطالعه قرار گرفته است.هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی باکتریوسینهای باکتریهای اسید لاکتیک بر رویلیستریای جدا شده از سالاد میباشد.در این مطالعه 85 نمونه از سالاد به طور تصادفی از رستورانها تهیه شد. از نمونههای لبنیاتمحلی، باکتریهای اسید لاکتیک جداسازی گردید. سپس طی آزمون تعیین حساسیت میکروبی اثر باکتریوسین برروی لیستریای جدا شده مورد ارزیابی قرار گرفت. 28 مورد آن دارای آلودگی به لیستریا بودهاند، که بررسی مولکولی آنها گونههای لیستریامونوسیتوژنز و لیستریا ایوانووی را تائید کرد. از 5 نمونه باکتری اسید لاکتیک دو مورد خاصیت ضد میکروبی قوی داشتند که بعداز تعیین هویت مولکولی دو گونه لاکتوباسیلوس به نام های لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم شناسایی شد. با توجه به حضور لیستریا مونوسیتوژنز در سالاد سبزیجات و اثر ضد میکروبی قوی باکتریوسین اسیدلاکتیکهای جدا شده، می توان ازباکتریوسین آنها به صورت مستقیم به عنوان نگهدارنده و یا از باکتریهای اسید لاکتیک به عنوان مکمل غذایی در نوشیدنیها و دسرهای لاکتیکی همراه غذا و سالاد استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اسرین محمدیان سورکوهی
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبشناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
زهیر حشمتی پور
هیئت علمی گروه میکروبشناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :