اثربخشی بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری در اضطراب اجتماعی کودکان اوتیسم

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,310

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHCONF02_270

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان اثربخشی بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری در اضطراب اجتماعی کودکان اوتیسم شهر کرمان انجام شد. طرح این پژوهش طرح شبه آزمایشی پیش آزمون- پ آزمن با گمارش تصادفی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان مبتلا به اوتیسمی هست که در مدارس استثنایی شهر کرمان می باشند. روش نمونه گیری این پژوهش روش نمونه گیری هدفمند است. حجم نمونه بر اساس نوع پژوهش که در تحقیقات آزمایشی برای هر گروه حداقل 10 نفر درنظر گرفته می شود (سرمد، حجازی و بازرگان 1383) انتخاب می گردد. بدین ترتیب که با مراجعه به اداره آموزش و پرورش شهر کرمان، لیست مدارس استثنایی را گرفته و از بین آنها مدارسی که در آنجا کودکان اوتیسم تحصیل می کردند شناسایی شد. دو مدرسه باغچه بان و پوریا مجموعاً تعداد 22 کودک اوتیسم وجود داشت که با همکاری مسئولین آنها برای آموزش در یک مدرسه قرار گرفتند. این 22 دانش آموز به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هرکدام 11 نفر) تقسیم شدند. به گروه آزمایش جلسات بازی درمانی مبتنی بر رویکرد شناختی- رفتاری در ده جلسه (هرجسه 90 دقیقه، سه روز در هفته) و یک روز درمیان آموزش داده شد. گروه کنترل در این مدت مداخله ای دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری نظیر میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس استفاده شد. تمامی این داده ها به وسیله نرم افزار تحلیل آماری SPSS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. هر دو گروه قبل و بعد از آزمایش به مقیاس اضطراب اجتماعی کانور (SPIN) کانور و همکاران (2000) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش های آماری نظیر میانگین، انحراف استاندارد و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری بر اضطراب اجتماعی کودکان اوتیسم شهر کرمان تأثیر دارد.

کلیدواژه ها:

بازی درمانی با رویکرد شناختی- رفتاری ، اضطراب اجتماعی ، کودکان اوتیسم

نویسندگان

سمانه بیرمی نیا

کارشناسی روانشناسی بالینی و کارشناس بهبود و ارتقای بیمارستان شفای کرمان

وحید منظری توکلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بافت، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برجعلی احمد، آرین خدیجه، ذوالمجد آنتیا (1386. تاثیر بازی درمانی ...
  • به پژوه، احمد و نوری، فریده (1381). تاثیر نقاشی درمانی ...
  • جنتیان سیما، نوری ابوالقاسم، شفتی سیدعباس، مولوی حسین (1387. اثربخشی ...
  • جهرمی، مرضیه؛ یارمحمدیان، احمد؛ موسوی، حسین (1389). بررسی اثربخشی آموزش ...
  • Jiun Shen. (2002). Short-Term Group Play Therapy with Chinese Earthquake ...
  • Landreth, G. L. (2002). Play therapy: The art of the ...
  • Lorimer, P.A. Simpson, R.L. Smith Myles, B. &. Ganz, J.B. ...
  • Pedro-Carroll, J., Reddy, _ (2005). A preventive play intervention o ...
  • نمایش کامل مراجع