ارزیابی امنیت در محله های شهری با بهره گیری از شاخص های جرم، نمونه موردی شهر بناب

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 752

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CPPLANNING01_043

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

امنیت در تمام ابعاد زندگی روزانه فرد حاضر است. امنیت عملاً تمام ابعاد زندگی بشر را در بر می گیرد. صحبت از امنیت فردی، امنیت ملی، امنیت اجتماعی، امنیت جاده ای، امنیت غذایی، ... نشانی از فراگیر بودن امنیت در تمام وجوه زندگی فردی است. در عین حال، انگاره امنیت آن قدر بدیهی و آشاکر به نظر می رسد که برای تأمل و پرسش درباره آن زحمتی به خود نمی دهیم. هدف این پژوهش، بررسی وضعیت اجتماعی- اقتصادی مجرمان، شناسایی انواع آسیب های اجتماعی، علل و عوامل مؤثر بر آنها و چگونگی توزیع آنها در بناب است. برای رسیدن به هدف فوق، شاخص های مرتبط با جرم در زمینه شاخص های کمی، بررسی و اطلاعات مربوط به آنها برای 16 محله شهر بناب جمع آوری گردید. روش تحلیل خوشه ای با استفاده از تکنیک های آماری SPSS، روش به کار برده شده دراین پزوهش می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد بیشتر محلات در خوشه اول یعنی بالاترین وضعیت ایمنی را دارا می باشند، محله های 2، 14 و 15 در رتبه (خوشه) دوم، یعنی وضعیت نسبتاً ایمن، محله 4 در خوشه سوم یعنی وضعیت نسبتاً ناامن و محله 8 در رتبه چهارم دارای وضعیت ناامن هستند.

نویسندگان

محمدعلی خلیجی

مربی گروه شهرسازی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

پروین دخت لیوارجانی

استادیار، گروه معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و کارشناس بافت های تاریخی فرهنگی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز

داریوش ظفری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تبریز