بررسی عوامل محیطی)شیب، جهت و ارتفاع( بر حضور و عدم حضور گونهی مرزه خوزستانی در مراتعپلدختر (استان لرستان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 579

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE02_131

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395

چکیده مقاله:

زیستگاه اصلی گیاهان مرتعی، اکوسیستم های طبیعی می باشد، اولین قدم برای مدیریت صحیح مراتع با هدف بهره برداری پایدار تعیین 4رویشگاه گیاهان مرتعی و عوامل موثر بر پراکنش آنهاست. در بیشتر کشورها میزان استفاده مردم از گیاه درمانی برای بهبود انواع بیماری افزایش یافته است گیاهان کاربردهای وسیعی دارند که یکی از مهمترین آنها، استفاده های دارویی از آنهاست. جنس مرزه یکی از جنس-های خانواده نعناع ) Lamiaceae ( متعلق به زیرتیره Nepetoideae و قبیله Mentheae ا ست. گونه های این جنس بیشتر روی صخره های آهکی و یا دامنه های سنگلاخی میرویند. و در ایران 14 گونه گیاه علفی یکساله و چندساله دارد که 9 تا از آنها انحصاری ایران هستند. ازجمله گیاهان دارویی که از لحاظ تولید اسانس در کشور مورد توجه قرار گرفته است، گونه مرزه خوزستانی ) Satureja khuzestanica Jamzad ( است. بومی مناطق گرم و معتدل زاگرس میباشد. این گیاه دارای مصارف درمانی ازجمله ضداسپاسم، ضد درد، اشتها آور، آرام بخش و مسکن درد دندان است، همچنین اسانس این گیاه دارای اثرات آنتی اکسیدانت و آنتی دیابتیک میباشد. پایش در سالیان متمادی این رویشگاهها، نظارت بر تخریب رویشگاهها و مدیریت آنها را تسهیل میکند. از طرفی در صورت تخریب این رویشگاهها میتوان مناطق مشابه را جهت کشت و تکثیر تعیین کرد. در نتیجه علاوه بر حفظ این گونه، مدیریت توأم با اصلاح مرتع نیزانجام خواهد گرفت. به همین دلیل مطالعه شرایط رویشگاهی مرزه خوزستانی ضروری به نظر میرسد. برای بررسی میزان تاثیر عوامل محیطی برحضور و عدم حضورگونه مورد مطالعه از رگرسیون لجستیک استفاده میشود. رگرسیون لجستیک با این فرض به کار میرود که احتمال یک بودن متغیر وابسته از منحنی لگاریتمی پیروی میکند.

نویسندگان

ژاله غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشدمرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عادل سپهری

استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

موسی اکبرلو

دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - باقری، ر. و شتابی، ش. 1389. مدلسازی کاهش گستره ...
  • - جمزاد، ز. 1388. آویشن و مرزه‌های ایران. انتشارات موسسه ...
  • - زارع چاهوکی، .ع، زارعی، آ. و جعفری، م. 1391. ...
  • - سفیدکن، ف. 1384. بررسی مقایسه‌ای اسانس گونه‌های مرزه با ...
  • - نجفی، ف، کوچکی، ع.، رضوانی مقدم، پ. و راستگو، ...
  • -Amanlou, M., Dadkah, F., Salehnia, A., Farsam, H. 2005. An ...
  • -Farsam, H., Amanlou, M., Radpour, m., salehnia, A., Shafiee, A. ...
  • -Nazari, A., Deitan, B. Shirkhani, Y., Kiyanei, A., Mandegary, A. ...
  • -Shammary, K. I. A and Gornal, R., J. 1994. Botanical ...
  • نمایش کامل مراجع