مکان یابی سایت های اسکان موقت پس از وقوع حوادث طبیعی با استفاده ازروش تحلیل سلسله مراتبی ( AHP ) در محیط ( GIS )( مطالعه موردی : منطقه دو شهرداری زاهدان)
محل انتشار: همایش بین المللی جغرافیا و توسعه پایدار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,427
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- مدیریت بحران > مدیریت بحران
- شهرداری ها > شهرداری زاهدان
- شهرداری ها > مدیریت بحران شهری
- شهرداری ها > شهرداری
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEOGRA01_064
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394
چکیده مقاله:
از آنجایی که در زمان وقوع بحرانهای ناشی از حوادث طبیعی بویژه زلزله و سیل در شهرها، خسارات وارد آمده عمدتاً از نوع تخریب اماکن مسکونی می باشد از این رو نیاز به سرپناه موقت جمعیت آسیب دیده یکی از مسائل اساسی و مهمی بوده که همواره از دغدغه های برنامهریزان و مسئولین درحوزه مدیریت بحران میباشد. هدف از انجام این پژوهش ارائه الگویی مناسب و کاربردی به منظور مکانیابی سایت های اسکان موقت با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی ( AHP ) است. در این پژوهش منطقه دو شهرداری زاهدان به عنوان نمونه موردی انتخاب و در چارچوب روش تحقیق توصیفی - تحلیلی، پس از مشخص شدن معیارهای مؤثر در امر مکانیابی سایتهای اسکان موقت که از تجربیات قبلی مرتبط با تحقیق و خصوصیات مربوط به محدوده مورد نظر استخراج شده، با استفاده از تکنیک مقایسه زوجی و نرم افزار ( Expert choice )اقدام به وزن دهی این معیارها، طبق نظر متخصصین مدیریت بحران شد. سپس با بهره گیری از نرم افزار ( Arc GIS )، نقشه پهنه بندی اراضی مناسب و دارای اولویت در منطقه دو شهرداری زاهدان تهیه شد. نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان میدهد که 13مکان با کاربری فضاهای سبز، زمین های بایر و فضاهای رو باز بیشترین امتیاز را جهت اجرای عملیات اسکان موقت آسیب دیدگان به خود اختصاص میدهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن آذرکیش
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران
معصومه حافظ رضازاده
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران
غلامرضا میری
استادیار جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :