ضرورت تبدیل ضایعات کشاورزی به کمپوست جهت افزایش مواد آلی خاک های زراعی به منظور افزایش عملکرد گندم و ذرت در خوزستان

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 753

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHAYA01_007

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

روش روباز یکی از روش هایم وثر و کم هزینه در تهیه کمپوست می باشد در این تحقیق زارعین با ساخت کمپوست از بقایای گیاهی شامل کاه و کلش گندم ذرت کنجد باگاش نیشکر با روش فوق آشنا گردیند در ابتدا بقایای خرد گردید سپس بمیزان ده درصد کود دامی تازه بعنوان منبع میکروارگایسم های فعال در تجزیه به توده ضافه گردید نسبت کربن به ازت آنها مابین 20- ـ 30 تنظیم شد با آبپاشی رطوبت توده تامین گردد. جهت تجهزیه وای توده کمپوست مرتب زیر و ورو شد کمپوست حاصل در کشت های گندم و ذرت بکار رفت. نتایج حاصل ازا جرای طرح طی دو سال مشخص ساخت که شرایط خوزستان با استفاده از روش روباز زارعین با تبدیل بقایای گیاهی نظیر کاه و کلش گندم ذرت کنجد و باگاش نیکشمر به کموست آنها تبدیل ه ودهای آلی مفیدی می گردند.

نویسندگان

اکبر گندمکار

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد

محمدجعفر ملکوتی

سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

سعید سماوات

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :