ارزیابی توانمندی های ژئوتوریستی مکان های ژئومورفولوژیکی با استفاده از مدل پرالونگ (مطالعه ی موردی: شهرستان رامیان)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,598

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CCASD01_111

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر از نوع بنیادی بوده که در آن توانمندی مکان های ژئومورفولوژیکی شهرستان رامیان در زمینه ی گردشگری و ژئوتوریستی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. برای تشریح مکان های ژئومورفولوژیکی از تصاویر ماهواره ای، نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی و داده های حاصل از بازدید میدانی استفاده شده و میزان قابلیت و توانمندی های ژئوتوریستی این مکان ها به روش پرالونگ مورد ارزیابی قرار گرفته است. این مکان ها بر اساس امتیاز دهی در روش پرالونگ رتبه بندی شدند. بر ایناساس کوه قلعه ماران به علت دارا بودن عیارهای بالای علمی و زیبایی ظاهری، تنوع لندفرم ها و امکان انجام ورزش هایی نظیر کوهنوردی، صخره نوردی، پاراگلایدرو... با امتیاز 0/67 بیشترین میانگین عیار گردشگری را به خود اختصاص داده و دارای بیشترین میزان قابلیت و توانمندی در زمینه ی گردشگری می باشد. تپه الهادی نیز از نظر میانگین عیار گردشگری با امتیاز 0/47 کمترین عیار گردشگری در بین مکان های ژئومورفولوژیکی را دارد. موضوعی دیگری که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت عیار بهره وری مکان ها بود که باز هم کوه قلعه ماران به دلایل فوق الذکر از بیشترین امتیاز (0/59) برخوردار است. غار شیرآباد نیز کمترینعیار بهره وری را با امتیاز (0/34)به خود اختصاص داده و بقیه ی لندفرم ها نیز دارای عیار بهره وری متوسطی هستند. عدم وجود امکانات رفاهی و اقامتی بهداشتی و خدماتی، عدم تبلیغات مناسب و معرفی نشدن توانمندی های شهرستان رامیان در زمینه ی گردشگری، فقدانب رنامه ریزی جامع و کم توجهی مسئولین و برنامه ریزان به امر گردشگری منطقه از جمله دلایلی است که موجب کند شدن روند توسعه ی گردشگری در این شهرستان شده است.

نویسندگان

موسی عابدینی

دانشیار گروه جغرافیای طبیعی (گرایش ژئومورفولوژی)، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

حبیب ابراهیم پور

دانشیار مدیریت دولتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

انه سلطان یلمه

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی (گرایش هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی)، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، ا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • slawomir bebenek _ (2006) .Geotourism mangment of obiotic nature object ...
  • Balaguer, L. and M. Cantavella- Jorda. (2002). Tourism as a ...
  • Juan Luis Eugenio -Martin, Noelia Martin Morales and Riccardo Scarpa ...
  • pralong , j.p.(2005).A method for assessing the tourism potential and ...
  • Hongzhe, S, J., Zhu.2008. SWOT Analysis and Model ...
  • نمایش کامل مراجع