مقایسه روش های آبیاری قطره ای تیپ سطحی و زیرسطحی و شیاری در شرایط مختلف کم آبیاری از لحاظ عملکرد و کارایی مصرف آبدر زراعت گلرنگ
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,163
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSDPIM03_062
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
چکیده مقاله:
گلرنگ از محصولات استراتژیک استان کرمانشاه است و کمبود آب در تولید کمی و کیفی آن از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف ازاین تحقیق بررسی تأثیر سیستم های آبیاری قطر ه ای تیپ (سطحی و زیرسطحی)، سیستم آبیاری سطحی (شیاری)، مدیریت تکآبیاری و کشت دیم و همچنین بررسی اثرات سطوح متفاوت کم آبیاری در سه سطح ( 33 %، 66 % و 100 % تبخیر تجمعی از تشتکتبخیر کلاس A) در سیستم آبیاری قطره ای تیپ سطحی بر عملکرد و کارایی مصرف آب در زراعت گلرنگ است. بدین منظورآزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی گروه مهندسی آب دانشگاه رازی در سال 1387 انجام شد. نتایجنشان داد که حداکثر عملکرد روغن گلرنگ مربوط به تیمار 100 % قطر ه ای زیرسطحی و حداقل عملکرد مربوط به تیمار دیم بود.بیشترین کارایی مصرف آب در تولید روغن مربوط به رژیم آبیاری کامل در سیستم قطر های زیرسطحی و کمترین کارایی مصرف آبمربوط به روش شیاری بود. تیمار آبیاری قطر های زیرسطحی بالاترین عملکرد را به خود اختصاص داد و به طور معنی داری از سایرتیمارها برتر بود، بنابراین استفاده از این سیستم در کشت گلرنگ قابل توصیه است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سالومه سپهری
دانشجوی دکترا گروه مهندسی آب، دانشگاه صنعتی اصفهان
هوشنگ قمرنیا
عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه رازی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :