بررسی تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر کیفیت رژیم غذایی در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 872

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FNCSF01_120

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: مصرف بی رویه میان وعده های با دانسیته بالای انرژی، و خصوصا تغییرات نامطلوب در الگوی میان وعده های غذایی، شامل افزایش اندازه سروینگ، افزایش محتوای شیرین کننده ها، نمک، چربی، چربی اشباع و ترانس، یکی از نگرانیهای عمده در زمینه شیوع روند هشدار دهنده چاقی، اضافه وزن و اختلالات متابولیکی در سراسر دنیاست. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف میان وعده های ناسالم بر کیفیت رژیم غذایی در بزرگسالان تهرانی انجام گردید. روش مطالعه: مطالعه حاضر در قالب مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران (86-1384) بر روی 1476 مرد و زن بزرگسال تهرانی صورت پذیرفت. رژیم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی، پایا و روا در ابتدای مطالعه ارزیابی شد. انرژی دریافتی روزانه از انواع شکلات، آبنبات، شیرینیها، کیک و بیسکویت صنعتی، کراکرها، چیپس و پفک به عنوان میان وعده های ناسالم محاسبه شد. میانگین دریافت انرژی، دانسیته انرژی رژیم غذایی، درشت مغذی ها، ریز مغذی ها، و گروه های غذایی درچارکهای مصرف میان وعده های ناسالم با استفاده از آزمون آنالیز کووریانس با تعدیل اثر سن، جنس و انرژی دریافتی روزانه مقایسه گردید. یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان مطالعه 12/3 ±37/8 سال بود و 39% شرکت کنندگان در مطالعه مرد بودند. میانگین انرژی دریافتی از میان وعده های ناسالم در چارک اول تا چهارم به ترتیب 5 ±41، 5 ± 92، 5 ± 160 و 5 ± 361 کیلوکالری در روز بود. انرژی دریافتی روزانه، دانسیته انرژی رژیم غذایی و نیز دریافت چربی و سدیم در چارک چهارم بالاتر بود (p کمتر از 0/05). روند کاهشی معنی داری در دریافت کربوهیدرات، کلسیم، روی، سلنیم، و فیبر رژیم غذایی، به موازات افزایش مصرف میان وعده های ناسالم مشاهده شد (p کمتر از 0/05). افرادیکه در بالاترین چارک دریافت انرژی از میان وعده های ناسالم قرار داشتند مقادیر کمتری غلات کامل، سبزیجات و لبنیات مصرف میکردند (p کمتر از 0/05). نتیجه گیری: یافته های حاضر نشان میدهد مصرف بالای میان وعده های ناسالم تاثیرات نامطلوب بر الگوی دریافت گروههای غذایی و مواد مغذی مورد نیاز بدن دارد.

کلیدواژه ها:

میان وعده های ناسالم ، میوه ، سبزیجات ، غلات کامل ، فیبر غذایی

نویسندگان

زهرا بهادران

محقق مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

پروین میرمیران

دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، سرپرست مرکز تحقیقات غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهی

سحر میرزایی

محقق مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

فریدون عزیزی

استاد، رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Larson N, Story M. A Review of Snacking Patterns among ...
  • Kerr MA, Rennie KL, McCaffrey TA, Wallace JM, Hannon-F letcher ...
  • Ovaskainen ML, Reinivuo H, Tapanainen H, Hannila ML, Korhonen T, ...
  • Kong A, Beresford SA, Alfano CM, Fo ster-Schubert KE, Neuhouser ...
  • Hampl JS, Heaton CL, Taylor CA. Snacking patterns influence energy ...
  • نمایش کامل مراجع