مدیریت استفاده از ضایعات کارخانجات فرآوری آبزیان جهت تولید بیودیزل و برق مصرفی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,286

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WASTEMANAGEMENT02_005

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

در کارخانجات فرآوری و بسته بندی آبزیان ضایعات حاصله اغلب به پودر ماهی و روغن ماهی تبدیل می شود.پودر ماهی و روغن ماهی مجددا در کارخانجات تولید غذای دام و آبزیان در جیره غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در آخرین تحقیقات حاصله در اتحادیه اروپا روشهای جدیدی جهت استفاده از ضایعات ماهی و سایر آبزیان مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است.در این آزمایشات مجموع ضایعات به روغن ماهی و سپس به الکتریسیته تبدیل می شود.با توجه به تفاوتهای میزان انرژی موجود در انواع آبزیان متاسفانه تحقیقات خاصی در زمینه تبدیل ضایعات گونه های مختلف آبزیان در خصوص تولید برق انجام نشده است.لذا برای اولین بار تحقیقی به عنوان تعیین توان الکتریسیته از روغن ماهی آبزیان بر اساس طبقه بندی ماهیان پرورشی، ماهیان دریایی و سخت پوستان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.نتایج این تحقیق نشان خواهد داد که کدام گروه از آبزیان توان تولید الکتریسیته بیشتری نسبت به سایر آبزیان دیگر خواهد داشت. مکان این تحقیق در استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس در نظر گرفته شده است. در این کارخانه فرآوری و بسته بندی آبزیان ظرفیت تولید در هر شیفت 8 تن بوده که بصورت 3 شیفت در روز تحقیق انجام می شود. کلیه شرایط فیزیکو شیمیایی تحقیق برای نمونه ها یکسان بوده تا بتوان نسبت به مقایسات انجام شده دقت کافی حاصل شود. در تحقیق 4 بار تکرار پذیری انجام می شود و هر نمونه شامل 8 تن ماهیان پرورشی، 8 تن ماهیان دریایی و 8 تن انواع سخت پوستان (میگو) خواهد بود. هر کدام بطور جداگانه در 3 شیفت مورد بررسی قرار می گیرند. در واقع از 16 تن ماده اولیه هر کدام ازاین گونه آبزیان 8 تن حاصل می شود.سپس بر اساس روشهایی ضایعات جدا سازی شده، خمیر شده و با استفاده از روشهای فشرده سازی به روغن تبدیل میشود. این آزمایش شامل 3 تیمار و 4 تکرار پذیری بوده و متوسط داده های بدست آمده نشان می دهد که میزان روغن تولید شده از ضایعات آبزیان ماهیان پرورشی X1از 8 تن ضایعات بکاررفته و برای گروه ماهیان دریایی این میزان X2 روغن از 8 تن ضایعات و برای گروه سوم یعنی انواع سخت پوستان (میگو) این میزان تولید روغن X3 روغن می باشد.

کلیدواژه ها:

بیودیزل- روغن ماهی- ژنراتور برق-ضایعات ماهی

نویسندگان

پگاه قشلاقی

کارشناس شیلات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alaska Energy Authority. 2005. Fish oi] and Biodiesel in the ...
  • Bimbo, A. P 203. Alaska Seafood By-Product: protein Products and ...
  • Cherng-Yuan Lin and Rong-Ji Li, Fuel properties of biodiesel products ...
  • H. Ronde, ENERFISH, Integrated Renewable Energy Solution for Sea Food ...
  • P.T .Vasudevan and M. Briggs, Biodiesel production current state of ...
  • Poseidon Aquatic Resources Management Ltd. 2004. Evaluation of Fish Waste ...
  • Steigers, J.A.2002. Demonstrating the Use of Fish Oil in a ...
  • The Production of fish meal and fish oil, FAO Fisheries ...
  • Van Gerpen, J., Pruszko, R., Clements, D., Shanks, B. and ...
  • نمایش کامل مراجع