مروری بر تشکیل لیزینوآلانین در مواد غذایی
محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 805
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI21_1231
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
لیزینوآلانین (LAL) یک ترکیب غیر طبیعی آلی است که در طول تیمار قلیایی یا فرآیند حرارتی شدید در پروتئین ها ایجاد می گردد. واکنش تشکیل لیزینوآلانین با حذف بتای گروه هیدروکسیل اسید آمینه سرین، o-فسفوریل سرین، o-گلیکوزیل سرین یا گروه دی سولفید سیستئین آغاز می شود و محصول نهایی واکنش حذف β، دهیدروآلانین است که می تواند با ترکیبات آمین دار گوناگون مانند آمینواسیدها واکنش دهد. گروه آمین ε لیزین بسیارواکنش پذیرتر از سایر گروه های عامل در آمینواسیدهاست و بنابراین احتمال تشکیل لیزینوآلانین در پروتئین هایی که حاوی لیزین می باشند بیشتراست . تشکیل لیزینوآلانین در پروتئین ها فابلیت هضم و دسترسی به آمینواسیدهای لیزین و سیستین را کاهش می دهد و در کلیه ها اثرات نفروتوکسیک داشته و موجب جراحت میکروسکوپی سلولهای کلیه و همچنین اختلال در سنتز DNA و تقسیم میتوز می گردد. به دلیل سمی بودن لیزینوآلانین میزان آن در مواد غذایی کنترل می گردد . جهت تعیین آن از روشهای کروماتوگرافی که حساسترین و دقیق ترین آن اندازه گیری با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ◌ٰ می باشد استفاده می شود. با توجه به موارد ذکر شده و اینکه مواد غذایی پروتئین دار فرآوری شده حاوی لیزینوآلانین می باشند ◌ٰ کنترل فرایند جهت جلوگیری از تشکیل ان ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا کوشکی
استادیار گروه تحقیقات علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشک
مهدی محمدیان
عضو کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
پالیز کوهی کمال
کارشناس گروه تحقیقات علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :