کاربردهای نوین کاتچین در صنعت غذا

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,411

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_319

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

کاتچین ها ، فلاونول های طبیعی موجود در چای، میوه ها و شکلات هستند. این گروه از فلاونوئیدها عمدتا شامل کاتچین، اپی کاتچین وگالات اپی کاتچین هستند. کاتچین ها به واسطه جذب رادیکال های آزاد به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی در نظر گرفته می شوند. بنابراینمی توانند در صنایع غذایی با هدف به تاخیر انداختن اکسیداسیون چربی در روغن ها و بافت های حیوانی عمل کنند و کیفیت مواد غذایی را به عنوانیک جز عملگرا بهبود بخشند. هم چنین نقش آن ها به عنوان ضد میکروب نیز در مطالعات اثبات شده است. مطالعات انجام گرفته بر روی خواص آنتیاکسیدانی کاتچین نشان داده که آن ها قادر به مهار اکسیداسیون چربی در گوشت قرمز، مرغ و ماهی هستند اما مهار اکسیداسیون چربی وابسته به مقدار مصرفی آن است چنان چه به این منظور غلظت های بالاتر از 0/3 درصد نیاز است. علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی کاتچین، بررسی خواص ضد میکروبی آن مشخص نموده که اپی گلات کاتچین گالات رشد استافیلوکوکوس را در غلظت 100-50 میکروگرم بر لیتر مهار می کند و غلظت های بالاتر ( 800 میکروگرم بر لیتر) برای مهار رشد گرم مثبت ها لازم است. هم چنین اپی کاتچین و اپی گلات کاتچین گالات فعالیت ضد میکروبی در برابر اشرشیاکلی و هلیکوباکتر پایلوری دارند. توانایی بالقوه کاتچین ها در مهار اکسیداسیون چربی ها و رشد میکروبی سبب شده تا رویکردی نوین در صنعت غذا داشته باشند.

نویسندگان

سبا بلقیسی

پژوهشگاه استاندارد ، پژوهشکده غذایی –کشاورزی، کرج، میدان استاندارد

مهرناز امینی فر

پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده غذایی –کشاورزی، کرج، میدان استاندارد

رضا سلطانی

پژوهشگاه استاندارد، پژوهشکده غذایی –کشاورزی، کرج، میدان استاندارد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chung, K.-T., Wei, C.-I., & Johnson, M. G. (1998). Are ...
  • He, Y. H., & Shahidi, F. (1997). Antioxidant activity of ...
  • Kerry, J. P. (2005). Personal communication _ Cork, Ireland :Department ...
  • Nakao, M., Takio, S., & Ono, K. (1998). Alkyl peroxyl ...
  • _ Tang, S., Sheehan, D., Buckley, D. J., Morrissey, P. ...
  • Yilmaz, Y .(2006) _ Novel uses of catechins in foods, ...
  • نمایش کامل مراجع