بررسی تاثیر آموزش مراقبت از خود بر سلامت روان زنان مبتلا به سرطان پستان کاندید شیمی درمانی مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران طی سال های ۹۹-۹۸
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 279
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HWCONF07_027
تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: درمان و تشخیص سرطان، با فشار های روانی زیادی همراه است و اغلب بیماران استرس پس از حادثه را تجربهمی کنند. با توجه به این که سرطان پستان و درمان های آن فرآیندی طولانی است و به صورت قابل ملاحظه ای سلامت روان بیمارانرا متاثر می کند، طراحی یک برنامه خود مراقبتی برای کنترل عواقب جسمانی، روانی و اجتماعی از اقدامات پرستاری است و اینمطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی خود مراقبتی بر سلامت روان مبتلایان به سرطان پستان انجام شده است.روش کار: این مطالعه نیمه تجربی روی ۶۰ بیمار که به طور تصادفی تدریجی به صورت تک گروهی (گروه مورد وشاهد یکی است)انتخاب شده بودند ، انجام گرفت. درمرحله اول اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت روان(GHQ-۲۸) جمع آوری شد. سپس برنامه خود مراقبتی به صورت انفرادی به مدت یک جلسه ۶۰ دقیقه ای و ارائه کتابچه اجراشد. در مرحله دوم پژوهش آزمودنیها بعد از ۳ هفته از آزمون نوبت اول مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند.نتایج: نتایج نشان داد بین میانگین امتیازات کسب شده در حیطه های مختلف سلامت روان واحد های مورد پژوهش، قبل و بعد ازآموزش اختلاف آماری معنی داری وجود دارد. آزمون تی زوجی نیز نشان دهنده افزایش میزان سلامت روان نمونه ها بعد از آموزشنسبت به قبل از آموزش می باشد ( ۰۵ / ۰ > P).نتیجه گیری: آموزش مراقبت از خود به زنان مبتلا به سرطان پستان کاندید شیمی درمانی ، منجر به بهبود سلامت روان در اینبیماران می گردد.پیام برای سیاستگذاران: سیاستگذاران بر خود لازم بدانند تا با بهره گیری از جدیدترین، بهترین و مناسب ترین فناوریها، نیروهایمتخصص و منابع کافی در جهت گسترش مرزهای دانش، ارتقای آموزش، پژوهش و خدمات سلامت زنان تلاش نمایند، و ضمنتعامل سازنده و ارتباط نهادمند با سازمانهای مرتبط دولتی و غیر دولتی از طریق بررسی و تحلیل وضعیت سلامت زنان، سیاست ها، وراهکارهای مناسب بهبود سلامت روان زنان را تدوین نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید زعفرانی آرانی
دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، دانشکده پزشکی، تهرا ن، ایران