بررسی اثر نظام های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و اجزاء عملکرد کلزا در منطقه سیستان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 757

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_141

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گیاه کلزا به دلیل ویژگیهای زراعی متنوع وبعضا منحصر به فرد آن از جمله کیفیت روغن، در تناوب قرار گرفتن با گیاهان دیگر همچون غلات، بهاره ویا پائیزه بودن آن سازگاری با شرایط آب وهوایی اکثر مناطق کشوردر سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از محققین و کشاورزان قرار گرفته است. از این رو جهت مطالعه مسائل به زراعی آن تحقیقی در رابطه با بررسی اثر نظامهای مختلف خاک ورزی بر عملکرد واجزاء عملکرد کلزا در منطقه سیستان صورت پذیرفت. هدف از تحقیق، مطالعه سیستمهای مختلف خاک ورزی جهت آماده سازی زمین وبستر بذر جهت زراعت این گیاه بود. رقم مورد استفاده هیبرید فرانسوی ها یولا 308 بود. این آزمایش در قالب اسپلیت پلات با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید. فاکتور مربوط به کرت اصلی شامل 2 سطح : اجرای ساب سویلر و بدون ساب سویلر وفاکتور مربوط به کرت فرعی شامل 4 سطح : گاو آهن برگرداندار + 2 بار دیسک، گاو آهن برگرداندار +رتیواتور، گاو آهن پنجه غازی + 2 باردیسک و 2 بار دیسک بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در اکثر صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری وجود ندارد. که این عدم اختلاف می تواند به دلیل روش خاص اعمال تیمارهای خاک ورزی درمنطقه (خاک ورزی بعد از آبیاری ) وهمچنین واکنش گیاه به تیمارهای خاک ورزی باشد. از لحاظ صفت عملکرد دانه هیچیک از تیمارها اثر معنی داری نداشت ولی مقایسات میانگین نشان داد که تیمار ساب سویلر + گاو آهن برگرداندار +رتیواتور بالاترین عملکرد دانه را داشته وکمترین عملکرد مربوط به تیمارگاو آهن برگرداندر + رتیواتور بدون انجام ساب سویلر می باشد . همچنین در جدول تجزیه واریانس مشاهده میگردد که تیمار فاکتور اصلی فقط برای صفت شاخص برداشت در سطح احتمال5% وتیمار فاکتور فرعی برای درصد روغن در سطح احتمال 5% وبرای تراکم علف های هرز در سطح احتمال 1% معنی دار شده است وبرای سایر صفات مورد بررسی هیچگونه اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نگردید

کلیدواژه ها:

نظامهای خاکورزی ، عملکرد و اجزای عملکرد ، کلزا

نویسندگان

حبیب رستمی

کارشناس ارشد زراعت ،جهاد کشاورزی شهرستان زابل

جعفر ولیزاده

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

منیر دهمرده

کارشناس ترویج جهاد کشاورزی شهرستان زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اسدی، اردشیر واورنگ تاکی قو2 آشنایی با سیستم های ...
  • - بزرعلی، محمد وهمکاران 1376 مقایسه اثر سیستم های مختلف ...
  • - صلح جو، علی اکبر وجانب اله نیازی. 1380 ایر ...
  • - فامیل مومن. رضا 1381 نتیج تحقیقاتی کلزای موسسه تحقیقات ...
  • Ellis, F.B., D. G. Christian., and R.Q.cannel. 1982.Direct drilling, shallow ...
  • Hargrove, W., 1.Reidej. T. Touch to N.J.T, and Gallagher, R.N.1982.In ...
  • Harris, P. B. 1982.Rape crop needs minimal amount of seedbed ...
  • نمایش کامل مراجع