سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: EKAZEM01_011
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 525
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 28 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی نقش مذهب شیعه بر هنر و معماری امام زادگان ایران
چکیده مقاله:
ساخت مقابر برای بزرگان دینی و سیاسی از دیرباز در جهان مرسوم بوده است. وجود تعداد زیادی از این بناهای آرامگاهی در ایران، اهمیت ساخت این گونه از ابنیه را در بین ایرانیان یادآور می شود. همزمان با ورود اسلام به این کشور، معماری ایرانی و به تبع آن مقبره سازی وارد برهه جدیدی از تاریخ خود شد. در ادامه نیز با گسترش مذهب تشیع، معماران و هنرمندان شیعه به انعکاس باورها و اعتقادات خود در گونه های خاصی از معماری مانند مساجد وآرامگاه ها پرداختند. هدف از این نوشته، یافتن رابطه ای معقول بین باورهای شیعه و هنر و معماری امامزادگان ایران می باشد. جهت پیدا کردن چنین رابطه ای در ابتدا احکام اسلامی با تکیه بر نظر تشیع در مورد ساخت آرامگاه بر مدفن اشخاص مورد بررسی قرارگرفت. در ادامه به طور مختصر، گونه ش ناسی معماری حکومت هایی که فرصت گسترش تفکر شیعه در آن دوره بود و به خصوص حکومت های شیعهمذهب، چون آلبویه و صفوی که همراه با رسمی شدن تشیع در ایران است، مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت طرح معماری و تزئینات آرامگاه های اسلامی و تاثیر اعتقادات تشیع بر آنها بررسی شد. مطالعات به روش کتابخانه ای و روش تحقیق، پژوهشی توصیفی تحلیلی است. در آخر این نتیجه حاصل می گردد که اعتقادات معمار شیعه در هنر و معماری امامزادگان ایران از تزئینات تا طراحی تاثیر بسیاری داشته است و معمار از این مجرا برای بیان مفاهیم مدنظر خود استفاده کرده و حتی باعث شکل گیری گونه خاصی از معماری آرامگاهی و معماری ایرانی اسلامی، با نام امام زاده ها شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا EKAZEM01_011 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/964741/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عباس زاده، مظفر و اردبیل چی، ایلقار و یعقوبی، ریحانه و مخلوقی، صبا،1394،بررسی نقش مذهب شیعه بر هنر و معماری امام زادگان ایران،کنگره ملی امامزادگان با محوریت حضرت حسین بن موسی الکاظم علیه السلام،قم،https://civilica.com/doc/964741
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، عباس زاده، مظفر؛ ایلقار اردبیل چی و ریحانه یعقوبی و صبا مخلوقی)
برای بار دوم به بعد: (1394، عباس زاده؛ اردبیل چی و یعقوبی و مخلوقی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی ویژگی های معماری خانه باغ های جلگه ارومیه باتمرکزبرچندنمونه ازخانه باغ ها
- بررسی جایگاه توسعه میان افزا شهری در ارتقای پایداری مورد مطالعه منطقه 1 تبریز
- بررسی عناصر سازه ای و تأسیسات گرمابه های سنتی شهر ارومیه (نمونه موردی: حمام اتحادیه ارومیه)
- ارزشو اصالت در حفظ منظر فرهنگی گنبدهای تاریخی
- بررسی مفهوم حس تعلق به مکان در فضاهای شهر دیروز و امروز (مطالعه موردی: شهر ارومیه)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تامل فقهی در موارد 188-190 قانون مجازات اسلامی 1392
- انواع تلمیح در آثار منظوم احمد عزیزی
- عشق و عید در کلام مولانا
- تأملی بر تجارت ناجیه از منظر قرآن کریم
- پژوهشی در تشریح استخوان و اعصاب دست طب سنتی ایران اسلامی(از قرن سوم تا دوازدهم هجری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.