زیرساخت های موردنیاز جهت پیاده سازی فناوری جراحی از راه دور

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 483

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_035

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: جراحی از راه دور یکی از شاخه های دورا پزشکی است که می تواند معضلات خاصی ازجمله کمبود متخصصین در کشورهای درحال توسعه را حل نماید. این پژوهش باهدف بررسی زیرساخت های موردنیاز جهت پیاده سازی این فناوری انجام شده است، نتایج این مطالعه می تواند برای مدیران و سیاست گذارانی که در این حیطه فعالیت می نمایند مفید باشد.روش: این مطالعه به شیوه مرور نظام مند در سال 1398 انجام شد. با استفاده از کلیدواژه های tele surgery blockchain; confidentiality; health, electronic health record, cryptography; data collection و عملگرهای بولین استراتژی جستجو برای پایگاه های medline و web of scince scupos ایجاد و با محدودیت زیان انگلیسی جستجو انجام شد. پس از وارد کرد مقالات در نرم افزار End Note موارد تکراری حذف و بر اساس عناوین، مقالات بررسی شدند. مقالات استخراج شده توسط چک لیست JBI بررسی شدند و داده های مقالات توسط دو پژوهشگر در جدول محقق ساخته وارد گردید.یافته ها: در مرحله اول 17 مقاله استخراج گردید که 12 مقاله مورد تائید قرار گرفت و درنهایت پس از بررسی کیفیت مقالات و معیار ورود و خروج 5 مقاله وارد مطالعه شد. علیرغم پیاده سازی این فناوری در سایر کشورها، پیاده سازی این فناوری در کشور ایران به دو دلیل عمده ممکن است با شکست مواجه گردد. اولین مانع برای پیاده سازی این فناوری در حوزه سلامت عدم رعایت استانداردهای تبادل داده در سامانه های اطلاعات بالینی هست و دومین عامل نقاط ضعف مشهود در شبکه انتقال داده است لذا به نظر می رسد پیاده سازی آن در حوزه سلامت کشور ایران با مشکل متعددی روبه رو گردد.نتیجه گیری: برای غلبه بر چالش ذکرشده، دارا بودن پهنای باند با سرعت بالا حداقل 30 مگابیت در هر خط برای اطمینان از بالا بودن کیفیت و سرعت ویدئوی دیجیتال ضروری است. لذا به کارگیری فناوری جراحی از راه دور در کشور ما نیازمند تدوین برنامه ریزی استراتژیک همراه با فراهم نمودن زیرساخت های مناسب است.

کلیدواژه ها:

جراحی از راه دور ، دورا پزشکی ، جراحی

نویسندگان

محمدجواد حیدری

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.

حدیث مرادی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اصفهان، ایران.

ساجده قاسمی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.

هانیه پرند

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران.