استفاده از شبیه ساز واقعیت مجازی مبتنی بر تلفن همراه در آموزش مهارت های پرستاری در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش در سال 98
محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,284
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THPC02_024
تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: مهارت های پرستاری نیاز به تمرین های بالینی و روش های تئوری یادگیری است اما اغلب محدود به عوامل مالی است. عمل شبیه سازی واقعیت مجازی روش یادگیری است که قادر به تمرین مراقبت های پرستاری در یک وضعیت تقریبا واقعی است. این فناوری کاربر را اعم از بیمار و پرستار دریک محیط مجازی قرار می دهد به طوری که دنیای واقعی را نادیده می گیرد اما کاربر می تواند از تغییرات دنیای پیرامون خود استفاده نماید؛ بنابراین هدف از ارائه این مطالعه بررسی استفاده از شبیه ساز واقعیت مجازی مبتنی بر تلفن همراه در آموزش مهارت های پرستاری در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش در سال 98 هست.روش کار: این مطالعه به صورت کیفی-توصیفی در سال 98 در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارتش طراحی شده است. جمعیت موردمطالعه شامل 238 دانشجوی پرستاری که به صورت تصادفی انتخاب شدند، بود. معیارهای ورود شامل: داشتن سیستم اندروید در گوشی موبایل، دسترسی به اینترنت و دانشجوی پرستاری و معیار خروج شامل: شرکت کردن در کلاس های که برگزار می شدند؛ بود. این مطالعه با مجموع 118 دانشجو که دارای این معیارها بودند شروع شد و درنهایت 86 دانشجو در این مطالعه شرکت کردند که به دو گروه تجربی (43 نفر) و گروه کنترل (43 نفر) تقسیم شدند و برای جلوگیری از تعاملات بین دو گروه اول گروه کنترل و سپس گروه تجربی وارد این مطالعه شدند.یافته ها: در این مطالعه با توجه به مطالب آموزش دیده شده آزمون نهایی گرفته شد که شامل: ایستگاه یک: ساکشن لوله تراشه، ایستگاه دو: مهارت تمیز کردن کانول، ایستگاه سه: مهارت مراقبت از پوست پریستوما بود و نتایج توسط کارشناسان مربوطه مورد ارزیابی و تجزیه وتحلیل قرار گرفت که نتایج نشان می دهد: میانگین نمرات آزمون بالینی در گروه تجربی (p=0/017) بیشتر از میانگین نمرات در گروه کنترل (p= 0/003) است که ازلحاظ آماری معنادار است.نتیجه گیری: برنامه تلفنی واقعیت مجازی مبتنی بر بازی در آموزش مهارت مکش لوله تراشه وستومی دانشجویان پرستاری در کوتاه مدت موثر است و توصیه می شود این برنامه در آموزش مهارت های روان شناختی نیز استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی حاجی پورطالبی
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
ناهید محرابی
مربی، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
فاطمه کیانی مهر
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.
صادق طاهری
دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.