سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: ICMET03_012
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 194
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تحلیلی بر ضرورت تقویت اقتصاد روستایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با تاکید بر کاهش ضایعات و تکمیل زنجیره های ارزش از طریق صنایع تبدیلی کشاورزی
چکیده مقاله:
در حال سالانه بالغ بر 115 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شود . بخش اعظم اقتصاد روستاها ( 28 درصد جمعیت کشور ) و حتی شهرهای کوچک و متوسط ، با مراحل مختلف این تولید و فرآوری و عرضه آن گره خورده است. یکی از تهدیدهای پیش روی اقتصاد ملی و روستاها، وجود مقدار نامتعارف ضایعات محصولات کشاورزی است. در سطح جهانی هر سالحدود 4 میلیارد تن مواد غذایی تولید میگردد که از این مقدار حدود 1/2 تا 2 میلیارد تن به ضایعات تبدیل شده و از دسترس مصرف کننده خارج میشود. بر اساس برآوردها، ضایعات کشاورزی و هدر رفت مواد غذایی در ایران حدود 30 درصد در سال است که در محصولات مختلف متفاوت می باشد. این مقدار حدود 3 درصد از کل ضایعات تولیدات کشاورزی و دور ریز مواد غذایی در جهان است. بررسیهای مقدماتی انجام شده نشان میدهد که قسمت عمده ضایعات در کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران، مربوط به مراحل برداشت و پس از برداشت است. در حال حاضر ، حدود 42 میلیون تن ( حدود 36 درصد ) از محصولات تولیدی کشاورزی کشور در فرآیند فرآوری صنایع تبدیلی کشاورزی قرار می گیرد. افزایش ضریب فرآوری محصولات کشاورزی بویژه با کاستن از ضایعات بخش کشاورزی ، به خلق ارزش افزوده بیشتر در فضاهای روستایی و در نهایت تقویت اقتصادی روستاها و رشد فعالیتهای مرتبط با کشاورزی می انجامد. این امر در راستای رویکرد های اقتصاد مقاومتی ( درونزا ، دانش بنیان ، فرصت ساز ، مولد ، پیشرو ، منعطف، مردمی ، برونگرا ) است. این مقاله حاصل پژوهش هایی در همین زمینه است که ضرورت توجه به اقتصاد روستاها را از طریق تکمیل زنجیره های ارزش و کاهش ضایعات ازطریق صنایع تبدیلی کشاورزی ، تشریح و تحلیل نموده است.
کلیدواژه ها:
اقتصاد مقاومتی ، اقتصاد روستاها ، صنایع تبدیلی کشاورزی ، ارزش افزوده ، ضایعات محصولات کشاورزی، زنجیره ارزش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/801162/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بهزادنسب، جانعلی،1397،تحلیلی بر ضرورت تقویت اقتصاد روستایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی با تاکید بر کاهش ضایعات و تکمیل زنجیره های ارزش از طریق صنایع تبدیلی کشاورزی،سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و توسعه،،،https://civilica.com/doc/801162
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، بهزادنسب، جانعلی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، بهزادنسب؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید خوشه کسب و کار تولید عسل استان ایلام
- مؤلفه ها و شاخص های اقتصاد مقاومتی
- کشاورزی ارگانیک و نقش آن در توسعه کشاورزی پایدار
- عوامل موثر بر تصمیم گیری کشاورزان برای پذیرش نوآوری
- مقایسه ی عملکرد مدلهای اتورگرسیو و میانگین متحرک در پیشبینی دمای حداکثر و حداقل روزانه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر فناوری اطلاعات بر توسعه مهارت های اساسی کارآفرینی، فرصت ها و تهدیدها
- نقش مدیریت دانش بر تحقق اقتصاد سلامت محور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
- ارایه مدل بکارگیری فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک برای مدیریت COVID-19
- بررسی تاثیر هوشیاری کارآفرینانه و سنجش بهره وری سرمایه های انسانی بر عملکرد سازمانی با در نظر گرفتن نقش میانجی بهره گیری از قابلیتهای موجود در سازمان های دولتی شهرستان اردستان
- بررسی مبانی نظری مدل های ساخت و رابطه با برند
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.