پهنه بندی خطر زمین لغزش در حوضه آبخیز طالقان با استفاده از روش سیستم های هوشمند (روش شبکه عصبی مصنوعی مبتنی بر توابع پایه ای گوسی و شبکه عصبی پرسپترون)
محل انتشار: فصلنامه زمین شناسی مهندسی، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 610
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEG-10-3_004
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1397
چکیده مقاله:
زمین لغزش ها هر سال خسارت های مالی و جانی زیادی به بار می آورند. نقشه های پهنه بندی خطر زمین لغزش می توانند به کاهش این خسارت ها کمک کنند. حوزه آبخیز طالقان از جملهحوزه های مستعد زمین لغزش است که بررسی شده است. در این مقاله به پهنه بندی خطر زمین لغزش در این منطقه و در مقیاس 1/50000، و با در نظر داشتن لایه های اطلاعاتی پراکندگی لغزش ها، شیب، برای شیب، زمین شناسی (لیتولوژی)، فاصله از گسل ها، فاصله از آبراهه ها، با روش شبکه های عصبی مصنوعی مبتنی بر توابع پایه ای گوسی (RBF) و شبکه های عصبی پرسپترون (MLP) می پردازیم. کلیات روش RBF تا حدود زیادی مشابه شبکه های عصبی پرسپترون (MLP) است که تا کنون قابلیت آن مشخص شده است و چندین تفاوت ساختاری در مولفه ها بین این دوروش شبکه عصبی وجود دارد. از نتایج نهایی مشخص شد که نقشه های حاصل از هر دو روش قابل قبول هستند و روش MLP دقت بیش تری نسبت به روش RBF دارد.
کلیدواژه ها:
پهنه بندی خطر زمین لغزش ، طالقان ، سیستم های هوشمند ، شبکه های عصبی مصنوعی مبتنی بر توابع پایه ای گوسی ، شبکه های عصبی مصنوعی پرسپترون ، MLP ، RBF
نویسندگان
نرگس سلیمی
دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زمین
سید محمود فاطمی عقدا
دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زمین
محمد تشنه لب
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق
یوسف شرفی
دانشگاه آزاد اسلامی تهران، واحد علوم و تحقیقات، گروه کامپیوتر