مقایسه فنی و اقتصادی دو نوع سیستم آبرسانی( 1- استفاده از مخازن هوایی -2 استفاده از ایستگاه های پمپاژ با الکتروپمپ های دور متغیر)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,051

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW03_169

تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1388

چکیده مقاله:

همانگونه که می دانید از مخازن ذخیره آب در زمینه های مختلف (آب شرب شهری و روستایی ، مصارف آب کشاورزی ، مصارف آب صنعتی و ... ) استفاده می شود و مخازن ذخیره آب به عنوان یکی از اجزاء ضروری شبکه های تامین و توزیع آب شهری و روستایی محسوب می گردد .مخازن ذخیره آب به دو صورت مخازن ذخیره زمینی و مخازن ذخیره هوایی احداث و بهره برداری می شوند. استفاده ازمخازن زمینی و زیر زمینی از گذشته های دور معمول و رایج بوده است (آب انبارها با قدمت چند صد ساله در نقاط مختلف دنیا موجود می باشند) . همچنین از چند دهه پیش با توسعه صنعت و تکنولوژی و ساخت پمپ های دورانی وتوانایی بشر در انتقال آب به ارتفاع بالاتر، مخازن هوایی از جنس های مختلف ( فلزی ، بتنی ، مواد مصنوعی ) ساخته ومورد بهره برداری قرار گرفته اند . معمولا از مخازن زمینی برای جمع آوری و ذخیره آب و از مخازن هوایی برای تعدیل نوسانات فشار و مصرف آب استفاده می شود.در حال حاضر الکتروپمپ های دورانی معمول ترین پمپ های مورد مصرف در شبکه های آبرسانی می باشند . این الکتروپمپ ها با دور ثابت و برای یک محدوده کوچکی از تغییرات فشار و آبدهی طراحی ، انتخاب و مورد استفاده قرارمی گیرند . جدیدا با استفاده از دستگاه های کنترل دور فرکانسی موتور می توان دور الکتروپمپ ها را کنترل نمود .با تغییر دور الکتروپمپ دورانی ، منحنی مشخصه پمپ تغییر کرده و محدوده کاری الکتروپمپ وسعت پیدا می کند ،به طوری که یک الکتروپمپ ثابت می تواند در فشارها و دبی های مختلف و با راندمان مناسب کار کرده و نیاز آبی ما را برآورده سازد.در حال حاضر تصور عمومی اینست که استفاده از مخازن هوایی در شبکه های آبرسانی به خاطر کنترل نوسانات فشارو نوسانات مصرف آب و کاهش حوادث شبکه آبرسانی (کاهش شکستگی لوله ها ) بهتر است و هر ساله شاهد ساخت وبهره برداری از مخازن هوایی در نقاط مختلف ایران و جهان هستیم . اما در این مقاله با بررسی فنی و اقتصادی هر دوسیستم آبرسانی ، مشاهده می شود که استفاده از مخازن زمینی مجهز به ایستگاه های پمپاژ با الکتروپمپ های دورمتغیرنسبت به استفاده از مخازن هوایی بسیار ارزان تر و مناسب ترمی باشد.البته این به معنای مردود دانستن کلی استفاده از مخازن هوایی در همه جا نیست ، بلکه ایجاد آگاهی بیشتر و انتخاب گزینه بهتر می باشد .

کلیدواژه ها:

مقایسه فنی و اقتصادی ، مخازن هوایی ، سیستم های پمپاژ با الکتروپمپ های دور متغیر

نویسندگان

ولی آقابیگی

مهندس عمران آب و فاضلاب ، شرکت آب و فاضلاب قزوین

علی آقابیگی

، مهندس برق ، آموزش و پرورش استان قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جزوه دانشگاهی ایستگاه های پمپاژ، دکتر مجتبی فاضلی 1384، ...
  • تجربیات شخصی نویسنده مقاله، مهندس ولی آقا آقابیگی ...
  • مقاله رفتار مخازن هوایی بتنی آب در هنگام زلزله، مهندس ...
  • مقاله جارب و دستاوردهای حاصل از زلزله شهر کوبه ژاپن ...
  • مقاله بررسی و ارائه نحوه بارگذاری و تحلیل لرزه ای ...
  • کاتالوگ های شرکت های مختلف ...
  • سایت های اینترنتی مختلف در رابطه با مخازن آب _ ...
  • جزوه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (نشریه 241)، صفحات ...
  • کتاب پمپ و پمپاژ، دکتر نوربخش ...
  • نمایش کامل مراجع